donderdag 11 januari 2018
De Grote Elena Ferrante Avond op 6 maart!

woensdag 27 december 2017
De cowboykampioen van Aura Xilonen genomineerd voor Libris Mooiste Boekomslag 2017

dinsdag 7 november 2017
Nieuwe roman van Isabel Allende!

dinsdag 31 oktober 2017
Voorjaarsaanbieding 2018 online!

maandag 9 oktober 2017
Elke Veldkamp te gast bij VPRO Boeken

maandag 2 oktober 2017
Wie vlucht en wie blijft van Elena Ferrante nu €15,00

woensdag 13 september 2017
De waren van Daniël Rovers op Shortlist ECI Literatuurprijs!

maandag 11 september 2017
Prachtige recensie in VPRO Gids over Het leven in tijden van vrede van Francesco Pecoraro

woensdag 23 augustus 2017
Hoera! Wie vlucht en wie blijft van Ferrante nu ook in Bestseller60!

woensdag 9 augustus 2017
Ode aan Pleidooi voor de rechten van de vrouw van Mary Wollstonecraft op 7 september in Spui25

Sybren Polet wordt 90 jaar
dinsdag 10 juni 2014

Sybren Polet wordt op 19 juni 90 jaar. Ter gelegenheid van deze heugelijke gebeurtenis presenteert Uitgeverij Wereldbibliotheek nu met trots twee nieuwe werken van hem: de essaybundel De noodzaak van het overbodige en de poëziebundel Het aaahh & ooohh van de verbonaut.

Bekijk hier een interview met Sybren Polet.

Er wordt vaak gesproken over de Grote Drie in de Nederlandse literatuur, en ik heb me altijd afgevraagd waarom Sybren Polet daar niet toe wordt gerekend. Als er één Nederlandstalige auteur is die zich zijn hele schrijversleven lang als schrijver telkens opnieuw heeft uitgevonden met grandioze boeken, dan is dat Polet.

Hij is de auteur van een van de grootste romanprojecten in de moderne literatuur, de Lokiniade, elf romans over identiteit en verbeelding rond de hoofdpersoon Lokien, waarin hij alle genres binnen de romanvorm uitprobeert. Hij is de auteur van talloze poëziebundels waarin verbeelding, taal en structuur voor telkens nieuwe verrassingen zorgen. Hij is de auteur van essays over creativiteit, over het kwaad, over de moderniteit, over literatuur; allemaal even verrassend en prachtig gecomponeerd. Hij is ook de auteur van kinderboeken, van theaterstukken, van verhalen, van novellen, van een autobiografie, van detectives – alle genres heeft hij beoefend.

Ja, ik breek een persoonlijke lans voor deze grote auteur. Sybren Polet verdient een standbeeld voor het standbeeld dat hij met zijn rijke oeuvre voor de Nederlandse literatuur heeft opgericht.

Beste groet,

Koen van Gulik