zoek op deze website

Nieuws     

dinsdag 30 april 2019
Joosje Lakmaker overleden

donderdag 28 maart 2019
'Niemandslandnacht' genomineerd voor de Paul Snoekprijs

maandag 4 maart 2019
'Vaderland' genomineerd voor de Europese Literatuurprijs 2019

vrijdag 22 februari 2019
Rik van de Westelaken leest uit 'De Poolse bokser'

woensdag 9 januari 2019
HBO Ferrante tv-serie 'De geniale vriendin' uitgezonden door VPRO

maandag 12 november 2018
Voorjaarsaanbieding 2019 nu online!

maandag 29 oktober 2018
'Vaderland' van Fernando Aramburu wordt tv-serie

vrijdag 26 oktober 2018
Annemarie Estor wint Jan Campert-prijs

dinsdag 16 oktober 2018
Finse auteur Arto Paasilinna overleden

vrijdag 12 oktober 2018
Actrice Maggie Gyllenhaal verfilmt ‘De verborgen dochter’ van Elena Ferrante

Meer nieuws... -->

Sybren Polet wordt 90 jaar
dinsdag 10 juni 2014

Sybren Polet wordt op 19 juni 90 jaar. Ter gelegenheid van deze heugelijke gebeurtenis presenteert Uitgeverij Wereldbibliotheek nu met trots twee nieuwe werken van hem: de essaybundel De noodzaak van het overbodige en de poëziebundel Het aaahh & ooohh van de verbonaut.

Bekijk hier een interview met Sybren Polet.

Er wordt vaak gesproken over de Grote Drie in de Nederlandse literatuur, en ik heb me altijd afgevraagd waarom Sybren Polet daar niet toe wordt gerekend. Als er één Nederlandstalige auteur is die zich zijn hele schrijversleven lang als schrijver telkens opnieuw heeft uitgevonden met grandioze boeken, dan is dat Polet.

Hij is de auteur van een van de grootste romanprojecten in de moderne literatuur, de Lokiniade, elf romans over identiteit en verbeelding rond de hoofdpersoon Lokien, waarin hij alle genres binnen de romanvorm uitprobeert. Hij is de auteur van talloze poëziebundels waarin verbeelding, taal en structuur voor telkens nieuwe verrassingen zorgen. Hij is de auteur van essays over creativiteit, over het kwaad, over de moderniteit, over literatuur; allemaal even verrassend en prachtig gecomponeerd. Hij is ook de auteur van kinderboeken, van theaterstukken, van verhalen, van novellen, van een autobiografie, van detectives – alle genres heeft hij beoefend.

Ja, ik breek een persoonlijke lans voor deze grote auteur. Sybren Polet verdient een standbeeld voor het standbeeld dat hij met zijn rijke oeuvre voor de Nederlandse literatuur heeft opgericht.

Beste groet,

Koen van Gulik
(uitgever)


Uitgeverij Wereldbibliotheek
Van Eeghenstraat 93-95, 1071 EX Amsterdam
Tel: 020 570 61 00  -  Fax:   -  E-mail: info@wereldbibliotheek.nl (boekhandelsbestellingen svp niet naar info maar naar verkoop@wereldbibliotheek.nl)