donderdag 28 maart 2019

Actrice Maggie Gyllenhaal verfilmt ‘De verborgen dochter’ van Elena Ferrante

Op 13 september verschijnt Het boek Hauser van Annemarie Estor & Lies Van Gasse
woensdag 4 september 2013

Hauser vertrekt op een dag uit een huis, sluit de deur en gaat de wereld in. Wie is hij? Wat wil hij? Waar gaat hij heen? De jongen kent niemand en kan niet praten. Nadat hij lange tijd heeft rondgezworven naar overal en nergens, duikt een man op die hem aanspreekt met ‘Kaspar’. De man noemt hem ‘lieve jongen’ en zegt dat hij zijn vader is. Maar Hauser wil geen vader.

Geďnspireerd op de 19de-eeuwse figuur Caspar Hauser (1812-1833) verrasten de dichters-annex-kunstenaars Annemarie Estor en Lies Van Gasse elkaar vier jaar lang elke week een kaart met daarop een nieuwe strofe van dit verhalende gedicht en een prachtig beeld. Het resultaat is Het boek Hauser.

Tentoonstelling
De tentoonstelling van het project, HAUSER. Een multimediaal epos, loopt van 14 september tot 15 december in het Letterenhuis te Antwerpen.

In de expositie zijn de originele poststukken te zien die Van Gasse en Estor elkaar stuurden. De poëzie in handschrift en de kleurrijke fantasiewereld in inkt en verf wekken samen de adolescent Hauser tot leven. Bezoekers kunnen ter plaatste meewerken aan een collectief en interactief werk en kennismaken met de schrijvers die de levensloop van Kaspar Hauser vormgaven.

'HAUSER. Een multimediaal epos'
Van 14 september tot en met 15 december 2013
Open van 10 tot 17 uur (op maandag gesloten)
Toegang: € 5 / € 3 / € 1 / gratis