Francesco Pecoraro op de shortlist Europese Literatuurprijs 2018

woensdag 13 juni 2018
Najaarsaanbieding 2018 online!

donderdag 31 mei 2018
Hans Dekkers genomineerd voor de Halewijnprijs 2018!

woensdag 16 mei 2018
Fernando Aramburu wint literatuurprijs Premio Strega Europeo 2018

woensdag 4 april 2018
Vaderland van Fernando Aramburu in de Bestseller60!

maandag 19 maart 2018
Zomeraanbieding 2018

vrijdag 2 maart 2018
Veel persaandacht voor Vaderland van Fernando Aramburu

Damasio winnaar van ‘Prins van Asturias Prijs’
woensdag 27 juli 2005

Aan de Amerikaanse neuroloog Antonio Damasio is de prestigieuze ‘Prins van Asturias Prijs voor Technisch en Wetenschappelijk Onderzoek 2005’ toegekend voor zijn grote bijdrage aan het hersenonderzoek.

Dit werd in juni bekend gemaakt door de jury van de prijs. Damasio’s werk is essentieel voor onze kennis van de werking van die delen van de hersenen die betrokken zijn bij gevoelens, besluitvorming en menselijk gedrag.
Deze prijs, die sedert 1981 jaarlijks wordt toegekend en eerder onder anderen aan Jane Goodall, Robert Kahn, John Sulton, Luc Montagnier en Robert Gallo is toegevallen, zal op 31 juli in de Spaanse stad Oviedo worden uitgereikt.

Uit het juryrapport:
Antonio Damasio is wereldwijd erkend als een eminente wetenschapper wiens werk een essentiële bijdrage heeft geleverd aan de kennis van het mechanisme dat de werking van de hersenen bestuurt.

Zijn onderzoek heeft aan het licht gebracht welke delen van de hersenen invloed hebben op het menselijk gedrag, zowel het proces van emoties als de ontwikkeling van gevoelens. Ook geeft zijn werk inzicht in de verstandelijke basis van taal en geheugen.

Zijn prestaties in de wetenschap dragen bij aan het gevecht tegen ernstige en toenemende ziektes als Parkinson en Alzheimer.

Speciale aandacht vraagt de jury voor professor Damasio’s belangrijke werk voor een breder publiek, waardoor verschillende lagen van de bevolking beter inzicht hebben kunnen krijgen in het menselijk gedrag.

Om al deze redenen geniet zijn werk buitengewone waardering in de internationale wetenschappelijke wereld.

(bron: www.fpa.es)

Bij Wereldbibliotheek verschenen van Antonio Damasio de volgende titels:
De vergissing van Descartes (1995), Ik voel dus ik ben (2001) en Het gelijk van Spinoza (2003).