donderdag 11 januari 2018
De Grote Elena Ferrante Avond op 6 maart!

woensdag 27 december 2017
De cowboykampioen van Aura Xilonen genomineerd voor Libris Mooiste Boekomslag 2017

dinsdag 7 november 2017
Nieuwe roman van Isabel Allende!

dinsdag 31 oktober 2017
Voorjaarsaanbieding 2018 online!

maandag 9 oktober 2017
Elke Veldkamp te gast bij VPRO Boeken

maandag 2 oktober 2017
Wie vlucht en wie blijft van Elena Ferrante nu €15,00

woensdag 13 september 2017
De waren van Daniël Rovers op Shortlist ECI Literatuurprijs!

maandag 11 september 2017
Prachtige recensie in VPRO Gids over Het leven in tijden van vrede van Francesco Pecoraro

woensdag 23 augustus 2017
Hoera! Wie vlucht en wie blijft van Ferrante nu ook in Bestseller60!

woensdag 9 augustus 2017
Ode aan Pleidooi voor de rechten van de vrouw van Mary Wollstonecraft op 7 september in Spui25

Damasio winnaar van ‘Prins van Asturias Prijs’
woensdag 27 juli 2005

Aan de Amerikaanse neuroloog Antonio Damasio is de prestigieuze ‘Prins van Asturias Prijs voor Technisch en Wetenschappelijk Onderzoek 2005’ toegekend voor zijn grote bijdrage aan het hersenonderzoek.

Dit werd in juni bekend gemaakt door de jury van de prijs. Damasio’s werk is essentieel voor onze kennis van de werking van die delen van de hersenen die betrokken zijn bij gevoelens, besluitvorming en menselijk gedrag.
Deze prijs, die sedert 1981 jaarlijks wordt toegekend en eerder onder anderen aan Jane Goodall, Robert Kahn, John Sulton, Luc Montagnier en Robert Gallo is toegevallen, zal op 31 juli in de Spaanse stad Oviedo worden uitgereikt.

Uit het juryrapport:
Antonio Damasio is wereldwijd erkend als een eminente wetenschapper wiens werk een essentiële bijdrage heeft geleverd aan de kennis van het mechanisme dat de werking van de hersenen bestuurt.

Zijn onderzoek heeft aan het licht gebracht welke delen van de hersenen invloed hebben op het menselijk gedrag, zowel het proces van emoties als de ontwikkeling van gevoelens. Ook geeft zijn werk inzicht in de verstandelijke basis van taal en geheugen.

Zijn prestaties in de wetenschap dragen bij aan het gevecht tegen ernstige en toenemende ziektes als Parkinson en Alzheimer.

Speciale aandacht vraagt de jury voor professor Damasio’s belangrijke werk voor een breder publiek, waardoor verschillende lagen van de bevolking beter inzicht hebben kunnen krijgen in het menselijk gedrag.

Om al deze redenen geniet zijn werk buitengewone waardering in de internationale wetenschappelijke wereld.

(bron: www.fpa.es)

Bij Wereldbibliotheek verschenen van Antonio Damasio de volgende titels:
De vergissing van Descartes (1995), Ik voel dus ik ben (2001) en Het gelijk van Spinoza (2003).