donderdag 11 januari 2018
De Grote Elena Ferrante Avond op 6 maart!

woensdag 27 december 2017
De cowboykampioen van Aura Xilonen genomineerd voor Libris Mooiste Boekomslag 2017

dinsdag 7 november 2017
Nieuwe roman van Isabel Allende!

dinsdag 31 oktober 2017
Voorjaarsaanbieding 2018 online!

maandag 9 oktober 2017
Elke Veldkamp te gast bij VPRO Boeken

maandag 2 oktober 2017
Wie vlucht en wie blijft van Elena Ferrante nu €15,00

woensdag 13 september 2017
De waren van Daniël Rovers op Shortlist ECI Literatuurprijs!

maandag 11 september 2017
Prachtige recensie in VPRO Gids over Het leven in tijden van vrede van Francesco Pecoraro

woensdag 23 augustus 2017
Hoera! Wie vlucht en wie blijft van Ferrante nu ook in Bestseller60!

woensdag 9 augustus 2017
Ode aan Pleidooi voor de rechten van de vrouw van Mary Wollstonecraft op 7 september in Spui25

Liesbeth Lagemaat winnares C. Buddingh’-prijs 2005
donderdag 23 juni 2005

Op het 36e Poetry International Festival is de C. Buddingh'-prijs voor nieuwe Nederlandstalige poëzie 2005 toegekend aan Liesbeth Lagemaat voor haar debuut Een grimwoud in mijn keel.

Dit heeft de jury bestaande uit Maria Barnas, Sigrid Bousset en Wim Hofman, op woensdag 22 juni tijdens een speciaal programma op het 36e Poetry International Festival in Rotterdam, bekendgemaakt.

De jury omschrijft de gedichten van Lagemaat als ‘niet zacht en gemakkelijk of meegaand. Wat wordt afgeschilderd vanuit soms tegengestelde en grillige invalshoeken vormt tenslotte een sterk, trefzeker geheel van indringende beelden en zinnen die bijblijven’. De jury vindt de gedichten van Lagemaat ‘in hoge mate onvoorspelbaar, en getuigen van een oorspronkelijke geest’.

De andere genomineerde bundels voor de C. Buddingh'-prijs 2005 zijn Tegenberichten van Bernd G. Bevers (Prometheus), Pritt.stift.lippe van Eva Cox (Uitgeverij Holland), Alle enen opgeteld. van Micha Hamel (Augustus). De C. Buddingh'-prijs bestaat uit een geldbedrag van €1200,-.

Liesbeth Lagemaat (Bergen op Zoom, 1962) studeerde Nederlands en Taal-en Literatuurwetenschap. Lagemaat heeft gewerkt als journalist, actrice, reclametekstschrijver, accountmanager en docent Nederlands. Op dit moment is ze werkzaam als docent in Utrecht, waar ze drie dagen per week
alfabetiseringslessen aan Turkse en Marokkaanse vrouwen geeft. Ze publiceert regelmatig gedichten in De Tweede Ronde en werk van haar werd opgenomen in Gedichten 2001 van Davidsfonds Literair.

Meer over Een grimwoud in mijn keel