donderdag 31 mei 2018
Hans Dekkers genomineerd voor de Halewijnprijs 2018!

woensdag 16 mei 2018
Fernando Aramburu wint literatuurprijs Premio Strega Europeo 2018

woensdag 4 april 2018
Vaderland van Fernando Aramburu in de Bestseller60!

maandag 19 maart 2018
Zomeraanbieding 2018

vrijdag 2 maart 2018
Veel persaandacht voor Vaderland van Fernando Aramburu

donderdag 1 maart 2018
Lees nu alvast een fragmant uit Vaderland van Fernando Aramburu

dinsdag 20 februari 2018
Het leven in tijden van vrede op longlist van Europese Literatuurprijs

vrijdag 16 februari 2018
De winter voorbij van Isabel Allende op nummer 1 in de Bestseller60!

Liesbeth Lagemaat winnares C. Buddingh’-prijs 2005
donderdag 23 juni 2005

Op het 36e Poetry International Festival is de C. Buddingh'-prijs voor nieuwe Nederlandstalige poëzie 2005 toegekend aan Liesbeth Lagemaat voor haar debuut Een grimwoud in mijn keel.

Dit heeft de jury bestaande uit Maria Barnas, Sigrid Bousset en Wim Hofman, op woensdag 22 juni tijdens een speciaal programma op het 36e Poetry International Festival in Rotterdam, bekendgemaakt.

De jury omschrijft de gedichten van Lagemaat als ‘niet zacht en gemakkelijk of meegaand. Wat wordt afgeschilderd vanuit soms tegengestelde en grillige invalshoeken vormt tenslotte een sterk, trefzeker geheel van indringende beelden en zinnen die bijblijven’. De jury vindt de gedichten van Lagemaat ‘in hoge mate onvoorspelbaar, en getuigen van een oorspronkelijke geest’.

De andere genomineerde bundels voor de C. Buddingh'-prijs 2005 zijn Tegenberichten van Bernd G. Bevers (Prometheus), Pritt.stift.lippe van Eva Cox (Uitgeverij Holland), Alle enen opgeteld. van Micha Hamel (Augustus). De C. Buddingh'-prijs bestaat uit een geldbedrag van €1200,-.

Liesbeth Lagemaat (Bergen op Zoom, 1962) studeerde Nederlands en Taal-en Literatuurwetenschap. Lagemaat heeft gewerkt als journalist, actrice, reclametekstschrijver, accountmanager en docent Nederlands. Op dit moment is ze werkzaam als docent in Utrecht, waar ze drie dagen per week
alfabetiseringslessen aan Turkse en Marokkaanse vrouwen geeft. Ze publiceert regelmatig gedichten in De Tweede Ronde en werk van haar werd opgenomen in Gedichten 2001 van Davidsfonds Literair.

Meer over Een grimwoud in mijn keel