donderdag 31 mei 2018
Hans Dekkers genomineerd voor de Halewijnprijs 2018!

woensdag 16 mei 2018
Fernando Aramburu wint literatuurprijs Premio Strega Europeo 2018

woensdag 4 april 2018
Vaderland van Fernando Aramburu in de Bestseller60!

maandag 19 maart 2018
Zomeraanbieding 2018

vrijdag 2 maart 2018
Veel persaandacht voor Vaderland van Fernando Aramburu

donderdag 1 maart 2018
Lees nu alvast een fragmant uit Vaderland van Fernando Aramburu

dinsdag 20 februari 2018
Het leven in tijden van vrede op longlist van Europese Literatuurprijs

vrijdag 16 februari 2018
De winter voorbij van Isabel Allende op nummer 1 in de Bestseller60!

Derde deel Autobiografie Sybren Polet
donderdag 2 juni 2005

Op 15 juni aanstaande verschijnt het laatste deel van de autobiografie van Sybren Polet: Een geschreven leven 3

Vanaf 1953, het jaar waarin Sybren Polet (1924) debuteerde met de poŰziebundel Demiurgasmen, heeft hij in een onafgebroken stroom vele romans, verhalen, gedichten, essays, toneelstukken, kinderboeken en bloemlezingen het licht doen zien. Hij behoort tot de Nederlandse auteurs die de tijd hebben genomen een groot en veelzijdig oeuvre tot stand te brengen. Zijn werk heeft de naoorlogse literatuur sterk be´nvloed en hij heeft daarin een herkenbare, eigen toon.
Gedurende zijn lange schrijverschap ontving Polet een aantal belangrijke literaire prijzen, te weten de Herman Gorterprijs, de Jan Campertprijs, de Busken Huetprijs, en laatstelijk de Constantijn Huygensprijs (oeuvreprijs).
De uitgave van zijn autobiografie, wordt algemeen gezien als een verrijking van de literaire cultuur in Nederland en van de geschiedenis daarvan. Polet zelf beschouwt de uitgave als zijn laatste toevoeging aan de geschiedenis van de Nederlandse letterkunde.
Meer informatie over Sybren Polet: www.sybrenpolet.nl