Francesco Pecoraro op de shortlist Europese Literatuurprijs 2018

woensdag 13 juni 2018
Najaarsaanbieding 2018 online!

donderdag 31 mei 2018
Hans Dekkers genomineerd voor de Halewijnprijs 2018!

woensdag 16 mei 2018
Fernando Aramburu wint literatuurprijs Premio Strega Europeo 2018

woensdag 4 april 2018
Vaderland van Fernando Aramburu in de Bestseller60!

maandag 19 maart 2018
Zomeraanbieding 2018

vrijdag 2 maart 2018
Veel persaandacht voor Vaderland van Fernando Aramburu

De waren van DaniŽl Rovers op Shortlist ECI Literatuurprijs!
woensdag 13 september 2017

Fantastisch nieuws! De waren van DaniŽl Rovers staat op de Shortlist van de ECI Literatuurprijs 2017! Deze prijs bekroont het beste Nederlandstalige literaire boek Ė in de categorieŽn fictie en non-fictie. De winnaar wordt op 9 november bekendgemaakt. Zie hier voor meer informatie.

Over de ECI Literatuurprijs

De ECI Literatuurprijs is de bekroning voor het beste Nederlandstalige literaire boek Ė in de categorieŽn fictie en non-fictie. De ECI Literatuurprijs, die bestaat uit een bedrag van Ä50.000, wordt jaarlijks uitgereikt door een jury van beroepsrecensenten uit Nederland en Vlaanderen. De boeken moeten verschenen zijn tussen 1 juli van het jaar waarin de prijs wordt uitgereikt en 1 juli van het voorgaande jaar. De ECI Literatuurprijs is een voortzetting van de AKO Literatuurprijs die in 1987 voor het eerst werd uitgereikt.

De pers over De waren:

'Het grote wapen van deze schrijver is de vorm. Die doet denken aan subtiel geconstrueerde, Franse films.****'NRC Handelsblad

'Bij Rovers klopt echt alles: de melancholieke blik die ik nog steeds niet van me af kan schudden, de wonderlijke humor, de verbazingwekkende greep op deze drie mensen en die fijne, mooie vrouw Ricky, die me aan alle kanten raakte.' De Groene Amsterdammer

'Zo wordt deze roman op een haast magische manier aangrijpend Ė een onnadrukkelijke ode aan de liefde, waarvan zowel de banaliteit als de uitzonderlijkheid verrassend en levensnoodzakelijk blijft.' ****De Standaard der Letteren