woensdag 13 september 2017
De waren van Daniël Rovers op Shortlist ECI Literatuurprijs!

maandag 11 september 2017
Prachtige recensie in VPRO Gids over Het leven in tijden van vrede van Francesco Pecoraro

woensdag 23 augustus 2017
Hoera! Wie vlucht en wie blijft van Ferrante nu ook in Bestseller60!

woensdag 9 augustus 2017
Ode aan Pleidooi voor de rechten van de vrouw van Mary Wollstonecraft op 7 september in Spui25

dinsdag 25 juli 2017
Dieuwertje Blok spreekt luisterboeken Elena Ferrante in!

maandag 3 juli 2017
Najaarsaanbieding 2017 online!

donderdag 29 juni 2017
De geniale vriendin van Ferrante een jaar in de Bestseller 60!

maandag 26 juni 2017
Mazzantini en Krasznahorkai op shortlist Europese Literatuurprijs 2017!

donderdag 1 juni 2017
Literatuurkeuze Brigitte Kaandorp bij De Meesterwerken: De Napolitaanse romans van Ferrante!

vrijdag 26 mei 2017
Liesbeth Lagemaat wint Karel van de Woestijneprijs!

woensdag 9 augustus 2017

Op 5 september verschijnt de eerste Nederlandse vertaling van de feministische klassieker Pleidooi voor de rechten van de vrouw van Mary Wollstonecraft. Ter ere hiervan organiseert Wereldbibliotheek op donderdagavond 7 september in samenwerking met Spui25 een avond rondom dit boek. Met o.a. Jet Bussemaker, Myriam Everard, Renée Römkens, Daan Roovers, Maartje Laterveer, Jannet Vaessen en Jabik Veenbaas. Kijk hier voor meer informatie!

In Pleidooi voor de rechten van de vrouw trok Wollstonecraft ten tijde van de Franse Revolutie ten strijde tegen de achterstelling die vrouwen al sinds mensenheugenis moesten ondergaan en tegen de vooroordelen die vooraanstaande tijdgenoten over vrouwen koesterden. Vrouwen moesten wat haar betreft in alle opzichten dezelfde kansen krijgen als mannen. Ze moesten beroepen kunnen uitoefenen en bijvoorbeeld medicus of vroedvrouw kunnen worden. En vrouwen hoorden vertegenwoordigd te zijn in de politiek, zodat ze zich de wet niet langer hoefden te laten voorschrijven door mannelijke politici.

Welke relevantie heeft het boek nu nog, voor vrouwenrechten, emancipatie en feminisme? En waarom is het boek nu pas vertaald? Onder andere een feministe, historica, filosofe en minister geven antwoord op die vraag.