donderdag 31 mei 2018
Hans Dekkers genomineerd voor de Halewijnprijs 2018!

woensdag 16 mei 2018
Fernando Aramburu wint literatuurprijs Premio Strega Europeo 2018

woensdag 4 april 2018
Vaderland van Fernando Aramburu in de Bestseller60!

maandag 19 maart 2018
Zomeraanbieding 2018

vrijdag 2 maart 2018
Veel persaandacht voor Vaderland van Fernando Aramburu

donderdag 1 maart 2018
Lees nu alvast een fragmant uit Vaderland van Fernando Aramburu

dinsdag 20 februari 2018
Het leven in tijden van vrede op longlist van Europese Literatuurprijs

vrijdag 16 februari 2018
De winter voorbij van Isabel Allende op nummer 1 in de Bestseller60!

Interview Aura Xilonen op 20 april in het Instituto Cervantes
donderdag 6 april 2017

Op 20 april wordt Aura Xilonen geinterviewd over haar debuutroman De cowboykampioen in het Instituto Cervantes in Utrecht. Aanvang: 19.30 uur. De voertaal is Spaans met simultaanvertaling in het Nederlands. Mis deze avond niet! Zie hier voor meer informatie.

De in 1995 geboren Aura Xilonen is filmregisseur en (script) schrijfster. Ze is afkomstig uit de Mexicaanse stad Puebla, en maakte haar debuut toen ze nog maar 19 was, met haar roman Campeón Gabacho. In 2015 won ze met dit boek de Premio Mauricio Achar / Literatura Random House. Het boek is recent in het Nederlands vertaald door Lisa Thunnissen, en uitgegeven onder de titel De Cowboykampioen. De eerste roman van de jonge Mexicaanse schrijfster is door de kritiek overladen met lof. Het boek is geschreven in een verrassende mix van Spaans en Engels (een soort ingleñol of spanglish), en vertelt over de sociale en persoonlijke problemen van Mexicaanse migranten in de VS.

De schrijfster wordt geïnterviewd door Myrthe van den Bogaert, afgestudeerd in de Spaanse taal en cultuur aan de Radboud Universiteit Nijmegen, en kenner van het werk van Xilonen. Het gesprek zal gaan over Xilonens schrijfproces en de achtergronden van dit boek.