donderdag 31 mei 2018
Hans Dekkers genomineerd voor de Halewijnprijs 2018!

woensdag 16 mei 2018
Fernando Aramburu wint literatuurprijs Premio Strega Europeo 2018

woensdag 4 april 2018
Vaderland van Fernando Aramburu in de Bestseller60!

maandag 19 maart 2018
Zomeraanbieding 2018

vrijdag 2 maart 2018
Veel persaandacht voor Vaderland van Fernando Aramburu

donderdag 1 maart 2018
Lees nu alvast een fragmant uit Vaderland van Fernando Aramburu

dinsdag 20 februari 2018
Het leven in tijden van vrede op longlist van Europese Literatuurprijs

vrijdag 16 februari 2018
De winter voorbij van Isabel Allende op nummer 1 in de Bestseller60!

Leesclubavond rondom De melancholie van het verzet
vrijdag 17 maart 2017

Op 21 juni organiseert Athenaeum Boekhandel in Amsterdam een leesclubavond rondom De melancholie van het verzet van László Krasznahorkai. Mét bijdrage van de vertaler Mari Alföldy. Aanvang: 19.00 uur. Zie hier voor meer informatie over deze avond.

Leesclubavond op 21 juni rondom De melancholie van het verzet

In aanwezigheid van de vertaler en onder leiding van Maartje Kroonen, hoofd van de afdeling bellettrie bij Athenaeum op het Spui, wordt een drietal boeken besproken in aanloop tot de bekendmaking van de shortlist voor de Europese Literatuurprijs. Op 21 juni wordt De melancholie van het verzet van László Krasznahorkai, vertaald uit het Hongaars door Mari Alföldy, besproken. Aanvang: 19.00 uur. Aanmelden kan via literatuur@athenaeum.nl.

Vertalersgeluktournee, dinsdag 16 mei De melancholie van het verzet
Daarnaast trekt in april en mei de Vertalersgeluktournee langs boekhandels in Nederland. Bijna alle voor de longlist van de Europese Literatuurprijs 2017 genomineerde vertalers doen mee en zullen tijden de tournee vertellen over de door hen vertaalde romans. De tournee biedt lezers en literatuurliefhebbers alle gelegenheid via de voor de Europese Literatuurprijs genomineerde romans kennis te maken met deze schaduwkunstenaars. Welke keuzes maken ze? Voor welke dilemma’s komen ze te staan? Wat maakt het vertalersvak zo mooi? En hoe verloopt het contact met de auteur?

Op dinsdag 16 mei wordt De melancholie van het verzet van László Krasznahorkai besproken met de vertaler Mari Alföldy. Locatie: Boekhandel Dekker v.d. Vegt in Nijmegen. Aanvang: 20.00 uur. Mis dit niet!