Internationale première HBO serie ‘De geniale vriendin’ van Ferrante op Filmfestival van Venetië

Francesco Pecoraro op de shortlist Europese Literatuurprijs 2018

woensdag 13 juni 2018
Najaarsaanbieding 2018 online!

donderdag 31 mei 2018
Hans Dekkers genomineerd voor de Halewijnprijs 2018!

woensdag 16 mei 2018
Fernando Aramburu wint literatuurprijs Premio Strega Europeo 2018

WINACTIE: lees Wachten op Bojangles nog vóór het in de winkels ligt!
vrijdag 5 augustus 2016

Olivier Bourdeaut overkwam eind vorig jaar waar iedere beginnende schrijver van droomt: het verhaal dat hij op zijn blog publiceerde, werd een megaseller op papier. Eind augustus verschijnt de Nederlandse vertaling van zijn onwaarschijnlijk mooie roman, Wachten op Bojangles. Dit verhaal over een onvoorwaardelijke liefde is zo aanstekelijk geschreven dat in de Parijse metro mensen het hardop lachend en even later met tranen in de ogen zaten te lezen.

Verschillende Nederlandse boekhandelaren zijn al begonnen met het lezen van dit sprankelende sprookje, en we willen ook tien lezers de kans bieden dit boek te lezen vóór het in de winkel ligt. Wil jij kans maken op een vooruitexemplaar? Stuur een mailtje naar publiciteit@wereldbibliotheek.nl en overtuig ons dat jij dé ideale lezer voor dit boek bent!

Wachten op Bojangles is het verhaal van een jongen die een sprookjesachtig leven leidt met zijn vader en moeder in een peperduur appartement in Parijs. Het liefst danst zijn moeder dag en nacht op de weemoedige melodie van ‘Mr. Bojangles’, gezongen door Nina Simone. Maar gaandeweg krijgt de jongen in de gaten dat zijn moeder heel anders is dan andere mensen, en dat zijn vader uit liefde voor haar toegeeft aan haar even briljante als onuitvoerbare ideeën. Zelfs als de realiteit niet langer buiten de deur gehouden kan worden, blijft hij haar onvoorwaardelijk liefhebben. En dat alles in een taal die over de bladzijden danst.