donderdag 31 mei 2018
Hans Dekkers genomineerd voor de Halewijnprijs 2018!

woensdag 16 mei 2018
Fernando Aramburu wint literatuurprijs Premio Strega Europeo 2018

woensdag 4 april 2018
Vaderland van Fernando Aramburu in de Bestseller60!

maandag 19 maart 2018
Zomeraanbieding 2018

vrijdag 2 maart 2018
Veel persaandacht voor Vaderland van Fernando Aramburu

donderdag 1 maart 2018
Lees nu alvast een fragmant uit Vaderland van Fernando Aramburu

dinsdag 20 februari 2018
Het leven in tijden van vrede op longlist van Europese Literatuurprijs

vrijdag 16 februari 2018
De winter voorbij van Isabel Allende op nummer 1 in de Bestseller60!

Peter van Lier treedt op bij nY en Letteren &cetera
woensdag 4 mei 2016

Peter van Lier, van wie onlangs de dichtbundel Laaglandse remedies verscheen, treedt binnenkort twee maal op:

zaterdag 7 mei: nY presenteert: Acting Sideways

Naar aanleiding van #28 organiseert nY op zaterdag 7 mei een namiddag rond Lauren Berlants notie van 'lateral agency': een manier van handelen die de reproductie van het dagelijkse leven in crisistijd onderbreekt, en die 'can produce an experience of self-abeyance, of floating sideways', met het oog op 'a sense of well-being that spreads out for a moment, not a projection towards a future.'

Het programma wordt ingeleid door nY-redacteurs en samenstellers van #28 Hans Demeyer en Frank Keizer. Daarna volgen presentaties over de manier waarop zijdelings handelen onze conceptie van politiek, werk, schrijven, zorg en seksualiteit kan verrijken of verfijnen. Met lezingen door literatuurtheoreticus en professor aan de Universiteit van Leiden Frans-Willem Korsten en dichter Peter van Lier, en een performance door kunstenaarscollectief BUREN (Oshin Albrecht and Melissa Mabesoone).

Op 7 mei om 14:30 in Casco, Lange Nieuwstraat 7, Utrecht.

Kijk voor meer informatie op de website van nY.

donderdag 19 mei: Letteren &cetera met Auke Kok, Threes Anna, Anja Sicking, dichter Peter van Lier en vertalers Jan Versteeg en Marcel Otten

Letteren &cetera is de literaire talkshow van het digitale televisiekanaal NPO Cultura i.s.m. het Nederlands Letterenfonds. Per aflevering staan drie gloednieuwe boeken centraal, drie titels waarin op enigerlei wijze door het fonds is ge´nvesteerd. Op donderdag 19 mei ontvangt presentator Kenneth van Zijl zes gasten. Een van zijn gasten is dichter Peter van Lier, die hij zal spreken over zijn nieuwste bundel Laaglandse remedies. Publiek is hierbij van harte welkom.

Wilt u de opnames bijwonen? Reserveer dan hier.