donderdag 31 mei 2018
Hans Dekkers genomineerd voor de Halewijnprijs 2018!

woensdag 16 mei 2018
Fernando Aramburu wint literatuurprijs Premio Strega Europeo 2018

woensdag 4 april 2018
Vaderland van Fernando Aramburu in de Bestseller60!

maandag 19 maart 2018
Zomeraanbieding 2018

vrijdag 2 maart 2018
Veel persaandacht voor Vaderland van Fernando Aramburu

donderdag 1 maart 2018
Lees nu alvast een fragmant uit Vaderland van Fernando Aramburu

dinsdag 20 februari 2018
Het leven in tijden van vrede op longlist van Europese Literatuurprijs

vrijdag 16 februari 2018
De winter voorbij van Isabel Allende op nummer 1 in de Bestseller60!

Erik Vlaminck krijgt Gulden Boek
maandag 1 februari 2016

Het Gulden Boek is een onderscheiding van Boek.be voor een persoon die zich op bijzondere wijze inzet voor het boek of de verspreiding ervan.

Erik Vlaminck, die onlangs zijn nieuwste roman De zwarte brug publiceerde, ontvangt de onderscheiding o.a. voor zijn inzet als mede-oprichter en later voorzitter van de Vlaamse Auteursvereniging.

Hij lag mee aan de basis van een schrijversstatuut, de nieuwe fiscale regeling voor auteursrecht, de hervorming van het lezingensysteem en de modelcontracten voor auteurs. Als huidig voorzitter van de Koninklijke Academie voor Nederlandse Taal- en Letterkunde was hij één van de initiatiefnemers voor de Canon van de Nederlandstalige literatuur die vorig jaar verscheen.

Jos Geysels in de laudatio:
‘Het boekenvak is je erkentelijk voor je inhoudelijke vakkennis, het strategisch inzicht, de tactische souplesse en de ironische vastheid waarmee je getracht hebt zowel het statuut en de positie van de auteurs te verbeteren alsmede alle registers open te trekken om het boek de plaats te geven die het in de samenleving verdient. Namelijk kwaliteitsliteratuur aanbieden zonder een hoge drempel, voor zoveel mogelijk mensen dus. Een canon, maar dan wel voor iedereen.’