Francesco Pecoraro op de shortlist Europese Literatuurprijs 2018

woensdag 13 juni 2018
Najaarsaanbieding 2018 online!

donderdag 31 mei 2018
Hans Dekkers genomineerd voor de Halewijnprijs 2018!

woensdag 16 mei 2018
Fernando Aramburu wint literatuurprijs Premio Strega Europeo 2018

woensdag 4 april 2018
Vaderland van Fernando Aramburu in de Bestseller60!

maandag 19 maart 2018
Zomeraanbieding 2018

vrijdag 2 maart 2018
Veel persaandacht voor Vaderland van Fernando Aramburu

Jonas Lüscher te gast bij HEYU! Writers: 12 schrijvers, 12 steden
dinsdag 8 december 2015

Zondag 6 maart, 16.00 uur, OBA Theater

Schrijvers zijn de antennes van onze samenleving. Juist vanwege hun bijzondere positie aan de rand, zetten zij vraagtekens bij hedendaagse ontwikkelingen in Europa. In deze reeks ondervraagt literatuurcriticus en programmamaker Margot Dijkgraaf voor de OBA twaalf van de beste Europese schrijvers over onderwerpen die ons bezighouden: liefde & leven, geschiedenis & herinnering, migratie & Fort Europa, stad & platteland, politiek & democratie, denken & doen. Vanuit de OBA in Amsterdam gaat de dialoog van start met auteurs uit Parijs, Madrid, München, Dublin, Stockholm en andere Europese steden.

Welk beeld geven schrijvers van de tijd waarin wij leven, welke knelpunten brengen zij in hun werk over het voetlicht en hoe daarop te reageren? Waar zit de angst, waar zit de hoop?

Te gast hierover zijn Jonas Lüscher (1976) en Britta Böhler (1960). Van Lüscher verscheen dit jaar de prachtige roman Het voorjaar der barbaren, dat in vele landen wordt vertaald. In het boek worden rijke, jonge Engelsen uit de Londense City die feest vieren in Tunesië, geconfronteerd met het Engels staatsbankroet, waarna de barbarij zich aandient. Lüscher was onderwijzer in Bern en werkte een paar jaar in de Duitse filmindustrie. Daarna studeerde hij aan de Hogeschool voor filosofie in München. Tegenwoordig is hij verbonden aan de Technische Hogeschool in Zürich.

Britta Böhler is schrijver en Nederlandse advocaat van Duitse afkomst. Ze studeerde rechten, filosofie en politieke wetenschappen. Ze speelde een rol in enkele van de meest spraakmakende rechtszaken van de afgelopen tijd. Haar roman De beslissing, over een cruciale periode in het leven van Thomas Mann, kreeg internationaal erkenning.

Met medewerking van Athenaeum Boekhandel en met muzikale intermezzi door studenten van het Conservatorium van Amsterdam.

Klik hier om kaarten te bestellen.