donderdag 11 januari 2018
De Grote Elena Ferrante Avond op 6 maart!

woensdag 27 december 2017
De cowboykampioen van Aura Xilonen genomineerd voor Libris Mooiste Boekomslag 2017

dinsdag 7 november 2017
Nieuwe roman van Isabel Allende!

dinsdag 31 oktober 2017
Voorjaarsaanbieding 2018 online!

maandag 9 oktober 2017
Elke Veldkamp te gast bij VPRO Boeken

maandag 2 oktober 2017
Wie vlucht en wie blijft van Elena Ferrante nu €15,00

woensdag 13 september 2017
De waren van Daniël Rovers op Shortlist ECI Literatuurprijs!

maandag 11 september 2017
Prachtige recensie in VPRO Gids over Het leven in tijden van vrede van Francesco Pecoraro

woensdag 23 augustus 2017
Hoera! Wie vlucht en wie blijft van Ferrante nu ook in Bestseller60!

woensdag 9 augustus 2017
Ode aan Pleidooi voor de rechten van de vrouw van Mary Wollstonecraft op 7 september in Spui25

Jonas Lüscher te gast bij HEYU! Writers: 12 schrijvers, 12 steden
dinsdag 8 december 2015

Zondag 6 maart, 16.00 uur, OBA Theater

Schrijvers zijn de antennes van onze samenleving. Juist vanwege hun bijzondere positie aan de rand, zetten zij vraagtekens bij hedendaagse ontwikkelingen in Europa. In deze reeks ondervraagt literatuurcriticus en programmamaker Margot Dijkgraaf voor de OBA twaalf van de beste Europese schrijvers over onderwerpen die ons bezighouden: liefde & leven, geschiedenis & herinnering, migratie & Fort Europa, stad & platteland, politiek & democratie, denken & doen. Vanuit de OBA in Amsterdam gaat de dialoog van start met auteurs uit Parijs, Madrid, München, Dublin, Stockholm en andere Europese steden.

Welk beeld geven schrijvers van de tijd waarin wij leven, welke knelpunten brengen zij in hun werk over het voetlicht en hoe daarop te reageren? Waar zit de angst, waar zit de hoop?

Te gast hierover zijn Jonas Lüscher (1976) en Britta Böhler (1960). Van Lüscher verscheen dit jaar de prachtige roman Het voorjaar der barbaren, dat in vele landen wordt vertaald. In het boek worden rijke, jonge Engelsen uit de Londense City die feest vieren in Tunesië, geconfronteerd met het Engels staatsbankroet, waarna de barbarij zich aandient. Lüscher was onderwijzer in Bern en werkte een paar jaar in de Duitse filmindustrie. Daarna studeerde hij aan de Hogeschool voor filosofie in München. Tegenwoordig is hij verbonden aan de Technische Hogeschool in Zürich.

Britta Böhler is schrijver en Nederlandse advocaat van Duitse afkomst. Ze studeerde rechten, filosofie en politieke wetenschappen. Ze speelde een rol in enkele van de meest spraakmakende rechtszaken van de afgelopen tijd. Haar roman De beslissing, over een cruciale periode in het leven van Thomas Mann, kreeg internationaal erkenning.

Met medewerking van Athenaeum Boekhandel en met muzikale intermezzi door studenten van het Conservatorium van Amsterdam.

Klik hier om kaarten te bestellen.