donderdag 31 mei 2018
Hans Dekkers genomineerd voor de Halewijnprijs 2018!

woensdag 16 mei 2018
Fernando Aramburu wint literatuurprijs Premio Strega Europeo 2018

woensdag 4 april 2018
Vaderland van Fernando Aramburu in de Bestseller60!

maandag 19 maart 2018
Zomeraanbieding 2018

vrijdag 2 maart 2018
Veel persaandacht voor Vaderland van Fernando Aramburu

donderdag 1 maart 2018
Lees nu alvast een fragmant uit Vaderland van Fernando Aramburu

dinsdag 20 februari 2018
Het leven in tijden van vrede op longlist van Europese Literatuurprijs

vrijdag 16 februari 2018
De winter voorbij van Isabel Allende op nummer 1 in de Bestseller60!

Rosa Montero te gast bij HEYU! Writers: 12 schrijvers, 12 steden
dinsdag 8 december 2015

Zondag 21 februari, 16.00 uur, OBA Theater

Schrijvers zijn de antennes van onze samenleving. Juist vanwege hun bijzondere positie aan de rand zetten zij vraagtekens bij hedendaagse ontwikkelingen in Europa. In deze reeks ondervraagt literatuurcriticus en programmamaker Margot Dijkgraaf voor de OBA twaalf van de beste Europese schrijvers over onderwerpen die ons bezighouden: liefde & leven, geschiedenis & herinnering, migratie & Fort Europa, stad & platteland, politiek & democratie, denken & doen. Vanuit de OBA gaat de dialoog van start met auteurs uit Parijs, Madrid, München, Dublin, Stockholm en andere Europese steden.

Welk beeld geven schrijvers van de tijd waarin wij leven, welke knelpunten brengen zij in hun werk over het voetlicht en hoe daarop te reageren? Waar zit de angst, waar zit de hoop? Te gast deze keer is Rosa Montero (Madrid, 1951). Montero is een van Spanje’s bekendste schrijvers. Als journalist bij El Païs ontving ze vele prijzen. Haar passie voor lezen ontstond toen ze als kind vijf jaar lang in bed moest blijven. Ze studeerde psychologie en journalistiek. Bij uitgeverij Wereldbibliotheek verschenen van haar De dochter van de kannibaal, Hartstochten - Liefdes die de geschiedenis veranderden, Het hart van de Tartarus, Red de wereld! Volg de instructies en Vrouwenportretten. Onlangs publiceerde zij Het absurde idee je nooit meer te zien waarin ze haar verdriet over de dood van haar man koppelt aan het dagboek van Marie Curie.

Met medewerking van Athenaeum Boekhandel en met muzikale intermezzi door studenten van het Conservatorium van Amsterdam.

Klik hier om kaarten te bestellen.