Francesco Pecoraro op de shortlist Europese Literatuurprijs 2018

woensdag 13 juni 2018
Najaarsaanbieding 2018 online!

donderdag 31 mei 2018
Hans Dekkers genomineerd voor de Halewijnprijs 2018!

woensdag 16 mei 2018
Fernando Aramburu wint literatuurprijs Premio Strega Europeo 2018

woensdag 4 april 2018
Vaderland van Fernando Aramburu in de Bestseller60!

maandag 19 maart 2018
Zomeraanbieding 2018

vrijdag 2 maart 2018
Veel persaandacht voor Vaderland van Fernando Aramburu

Voorjaarsaanbieding 2016 online!
maandag 9 november 2015

Uitgeverij Wereldbibliotheek komt weer met een sterke aanbieding: in het voorjaar van 2016 verschijnen er klassiekers, bestsellers, geëngageerde literatuur, poëzie, non-fictie én een graphic novel.

Bekijk hier onze volledige voorjaarsaanbieding!

Na het succes van de Napolitaanse romans kon een heruitgave van het debuut van Elena Ferrante natuurlijk niet uitblijven, naast herdrukken van haar eerdere romans, Dagen van verlating en De verborgen dochter. Ook verschijnt er een nieuwe roman van María Dueñas, auteur van Het geluid van de nacht, en Schittering van Margaret Mazzantini, wier Ga niet weg werd verfilmd met Penélope Cruz in de hoofdrol.

Aan de lijst met klassiekers kunnen we deze aanbieding nieuwe romans van Sándor Márai en Nikos Kazantzakis toevoegen, en een uitgave van Daisy Miller van Henry James. Geëngageerde literatuur komt in de vorm van De darkroom van Isaac Rosa en Vroeger was alles beter! van Tuomas Kyrö.

Non-fictie publiceren we dit voorjaar over de zorg en over Shakespeare, en er verschijnt een poëziebundel van Peter van Lier. Lies Van Gasse en Peter Theunynck schreven samen de graphic novel Nel.