woensdag 4 april 2018
Vaderland van Fernando Aramburu in de Bestseller60!

maandag 19 maart 2018
Zomeraanbieding 2018

vrijdag 2 maart 2018
Veel persaandacht voor Vaderland van Fernando Aramburu

donderdag 1 maart 2018
Lees nu alvast een fragmant uit Vaderland van Fernando Aramburu

dinsdag 20 februari 2018
Het leven in tijden van vrede op longlist van Europese Literatuurprijs

vrijdag 16 februari 2018
De winter voorbij van Isabel Allende op nummer 1 in de Bestseller60!

maandag 5 februari 2018
De nieuwe roman van Isabel Allende is nu te koop!

vrijdag 26 januari 2018
Nieuwe literatuurprijs vernoemd naar Sybren Polet

donderdag 11 januari 2018
De Grote Elena Ferrante Avond op 6 maart

Presentatie Nonk Theo en de mijnen, Ferdi Schrooten
vrijdag 30 oktober 2015

Op 3 november verschijnt Nonk Theo en de mijnen van Ferdi Schrooten.

Jaren geleden gaf Ferdi Schrooten baan en huis op om in AustraliŽ op zoek te gaan naar sporen van zijn oom, die in 1954 op 24-jarige leeftijd de beklemmende sfeer ontvluchtte van de toenmalige Mijnstreek, waar kerk, staat en mijnen allesbepalend waren. Een stapeltje brieven van Nonk Theo, even intrigerend als raadselachtig, is het begin van een lange zoektocht, die zich grotendeels voltrekt in de Outback van AustraliŽ.

Nonk Theo en de mijnen beschrijft het kleurrijke en raadselachtige leven van een Nederlandse mijnwerkerszoon die in AustraliŽ zijn eigen goudmijn wist te bemachtigen, maar berooid en veel te jong overleed.

Uitgeverij Wereldbibliotheek nodigt u, mede namens de auteur, van harte uit op de boekpresentatie van Nonk Theo en de mijnen van Ferdi Schrooten. Deze vindt plaats op dinsdag 3 november om 17.00 uur in het Nederlands Mijnmuseum, Mijnmuseumpad 2, te Heerlen.

Dinsdag 3 november
Nederlands Mijnmuseum, Mijnmuseumpad 2, Heerlen
Entree: gratis
Aanmelden via publiciteit@wereldbibliotheek.nl.

Programma

U wordt ontvangen met typisch Limburgse vlaai, koffie en thee. Vervolgens zal eerst Joos Philippens, Ferdi's oud-chef uit zijn begintijd als verslaggever en nu werkzaam bij Media Groep Limburg, spreken. Daarna wordt Ferdi geÔnterviewd door Koen van Gulik, uitgever van Uitgeverij Wereldbibliotheek. Na afloop staat er een Limburgs/Australisch buffet (plus barbecue) voor u klaar, met passende drank. Voor en na afloop van het programma kunt u binnen en buiten de collectie van het Nederlands Mijnmuseum bekijken.

Lees hier een fragment uit Nonk Theo en de mijnen.