woensdag 4 april 2018
Vaderland van Fernando Aramburu in de Bestseller60!

maandag 19 maart 2018
Zomeraanbieding 2018

vrijdag 2 maart 2018
Veel persaandacht voor Vaderland van Fernando Aramburu

donderdag 1 maart 2018
Lees nu alvast een fragmant uit Vaderland van Fernando Aramburu

dinsdag 20 februari 2018
Het leven in tijden van vrede op longlist van Europese Literatuurprijs

vrijdag 16 februari 2018
De winter voorbij van Isabel Allende op nummer 1 in de Bestseller60!

maandag 5 februari 2018
De nieuwe roman van Isabel Allende is nu te koop!

vrijdag 26 januari 2018
Nieuwe literatuurprijs vernoemd naar Sybren Polet

donderdag 11 januari 2018
De Grote Elena Ferrante Avond op 6 maart

Honger: het grootste oplosbare probleem ter wereld
donderdag 10 september 2015

Van de 7 miljard mensen op deze aarde hebben er 795 miljoen chronisch honger. Iedere dag sterven bijna 8.500 kinderen door ondervoeding. Onnodig, zo stelt de Argentijnse journalist Martín Caparrós. In zijn veelgeprezen boek Honger toont hij aan dat honger het grootste oplosbare probleem ter wereld is.

In de week van Wereldvoedseldag, op vrijdag 16 oktober, en vlak na het tekenen van de nieuwe Sustainable Development Goals (op 25 september wordt er getekend voor het einde van de honger in 2030) komt Martín Caparrós naar Nederland en België. Van zondag 11 tot en met donderdag 15 oktober gaat hij in Tilburg, Nijmegen, Brussel en Amsterdam in gesprek over Honger.

Hieronder treft u meer informatie over de evenementen tijdens deze hongerweek. Houd vooral deze pagina, onze Facebook, Twitter en natuurlijk onze nieuwsbrief in de gaten voor het allerlaatste nieuws over dit auteursbezoek.*

*Let op: alle programma's zijn Engelstalig.

zondag 11 oktober, Wereldpodium, Tilburg

Bij het Wereldpodium gaat Caparrós onder leiding van onderzoeker en journalist Ralf Bodelier in gesprek met Evelijne Bruning, directeur van The Hunger Project. Een arts doet uit de doeken wat honger precies doet met het menselijk lichaam, er zijn muzikale intermezzo's door singer/songwriter André van den Boogaart, en door middel van een hongerquiz maakt u kans op een gesigneerd exemplaar van Honger. Kijk voor meer informatie op de website van Wereldpodium!

datum: zondag 11 oktober
aanvang: 15.00 uur (deuren open om 14.30 uur)
locatie: de Kennismakerij (Spoorzone), Burgemeester Brokxlaan 8 79, Tilburg
Kaarten: € 5,- (te koop aan de deur of reserveren via aanmelding@wereldpodium.nu)

maandag 12 oktober, LUX, Nijmegen

Onder de titel ‘Hoezo honger? Over het grootste oplosbare probleem ter wereld’ komt Martín Caparrós in LUX vertellen over zijn visie op het hongerprobleem, en gaat hij in gesprek met Evelijne Bruning, van The Hunger Project, en het publiek. Kaarten reserveert u hier!

datum: maandag 12 oktober
aanvang: 20.00 uur
locatie: LUX Mariënburg, Marienburg 38-39, Nijmegen
kaarten: € 3,50

dinsdag 13 oktober, SLA, Amsterdam

Onder het genot van een heerlijke én bewuste SLA-lunch gaat Martín Caparrós in gesprek met Hanna Verboom (Get It Done & WFP) en een aantal genodigden over #arecipeforzerohunger.

(besloten bijeenkomst)

woensdag 14 oktober, deBuren, Brussel

In het Vlaams-Nederlands Huis deBuren te Brussel zal Martín Caparrós, na een korte lezing over zijn boek, geïnterviewd worden door MO*journaliste Alma De Walsche. Kijk op de website van deBuren en van MO* Magazine voor meer informatie. Kaarten zijn te reserveren via info@mo.be!

datum: woensdag 14 oktober
aanvang: 19.30 uur
locatie: deBuren, Leopoldstraat 6, Brussel
toegang gratis, aanmelden via info@mo.be

donderdag 15 oktober, Pakhuis de Zwijger, Amsterdam

Eat This! is hét Wereldvoedseldag-evenement van Nederland waar de problematiek die Caparrós zo indringend weet te omschrijven centraal staat. Kijk voor het hele programma en voor kaarten op eatthis.nu!

datum: donderdag 15 oktober
aanvang: 18.00 uur