zoek op deze website

Nieuws     

maandag 12 november 2018
Voorjaarsaanbieding 2019 nu online!

maandag 29 oktober 2018
'Vaderland' van Fernando Aramburu wordt tv-serie

vrijdag 26 oktober 2018
Annemarie Estor wint Jan Campert-prijs

dinsdag 16 oktober 2018
Finse auteur Arto Paasilinna overleden

vrijdag 12 oktober 2018
Actrice Maggie Gyllenhaal verfilmt ‘De verborgen dochter’ van Elena Ferrante

donderdag 4 oktober 2018
Isabel Allende ontvangt National Book Lifetime Achievement Award

dinsdag 28 augustus 2018
Kreek Daey Ouwens te gast op de Nacht van de Poëzie

dinsdag 7 augustus 2018
Lovende recensies voor toneelstuk 'The Lehman Trilogy' van Stefano Massini

donderdag 26 juli 2018
Internationale première HBO serie ‘De geniale vriendin’ van Ferrante op Filmfestival van Venetië

maandag 2 juli 2018
Markus van der Graaff te gast bij Lezentv

Meer nieuws... -->

Bouke Billiet opent op 15 september het seizoen bij deBuren
donderdag 27 augustus 2015

Met een prikkelende theatervoorstelling opent deBuren op dinsdag 15 september het cultureel seizoen. Bouke Billiet stelt Wij waren Trojanen aan u voor, een spannende dubbelroman over de bewoners van twee eilanden die denken dat de hele wereld rondom hen is vergaan. Samen met cellist, componist en jazzfenomeen Ernst Reijseger brengt hij zijn boek op de planken. Een primeur!

Zin Magazine riep Wij waren Trojanen vorige maand nog uit tot hun Keuze van de Maand, en schreef over de roman: ‘Een wonderlijk boek dat leest als een razende. Origineel, grappig, fascinerend.’ Lees hier de volledige bespreking.


Over de artiesten

Bouke Billiet debuteerde met In de naam van Tien Kamelen, dat meteen genomineerd werd voor de Bronzen Uil. Voor citybooks trok hij in opdracht van deBuren naar Indonesië. (Lees of beluister hier het resultaat!) Dit voorjaar stelde hij Wij waren de Trojanen voor, een spannend en ontroerend verhaal waarin de liefde met geweld en het geweld met de liefde wordt bevochten. Erik Vlaminck zei over de roman: ‘Bouke Billiet schrijft in Wij waren de Trojanen met hilarische ernst over tijdloze actualiteit. Een boek dat ertoe doet.’

Ernst Reijseger is cellist, componist en improvisator. Op het North Sea Jazz Festival won hij de Bird Award en in 2010 rijfde hij het Gouden Kalf binnen voor de beste filmmuziek. Hij schakelt moeiteloos tussen avant-garde en klassiek, jazz en wereldmuziek. Eerder trad hij op met de dichters Ramsey Nasr en Ester Naomi Perquin; op 15 september staat hij aan de zijde van Bouke Billiet.


Uitgeverij Wereldbibliotheek
Johannes Vermeerstraat 63, 1071 DN Amsterdam
Tel: 020 570 61 00  -  Fax:   -  E-mail: info@wereldbibliotheek.nl (boekhandelsbestellingen svp niet naar info maar naar verkoop@wereldbibliotheek.nl)