zoek op deze website

Nieuws     

vrijdag 2 maart 2018
Veel persaandacht voor Vaderland van Fernando Aramburu

donderdag 1 maart 2018
Lees nu alvast een fragmant uit Vaderland van Fernando Aramburu

dinsdag 20 februari 2018
Het leven in tijden van vrede op longlist van Europese Literatuurprijs!

vrijdag 16 februari 2018
De winter voorbij van Isabel Allende op nummer 1 in de Bestseller60!

maandag 5 februari 2018
De nieuwe roman van Isabel Allende is nu te koop!

vrijdag 26 januari 2018
Nieuwe literatuurprijs vernoemd naar Sybren Polet

donderdag 11 januari 2018
De Grote Elena Ferrante Avond op 6 maart!

woensdag 27 december 2017
De cowboykampioen van Aura Xilonen genomineerd voor Libris Mooiste Boekomslag 2017

dinsdag 7 november 2017
Nieuwe roman van Isabel Allende!

dinsdag 31 oktober 2017
Voorjaarsaanbieding 2018 online!

Meer nieuws... -->

Bouke Billiet opent op 15 september het seizoen bij deBuren
donderdag 27 augustus 2015

Met een prikkelende theatervoorstelling opent deBuren op dinsdag 15 september het cultureel seizoen. Bouke Billiet stelt Wij waren Trojanen aan u voor, een spannende dubbelroman over de bewoners van twee eilanden die denken dat de hele wereld rondom hen is vergaan. Samen met cellist, componist en jazzfenomeen Ernst Reijseger brengt hij zijn boek op de planken. Een primeur!

Zin Magazine riep Wij waren Trojanen vorige maand nog uit tot hun Keuze van de Maand, en schreef over de roman: ‘Een wonderlijk boek dat leest als een razende. Origineel, grappig, fascinerend.’ Lees hier de volledige bespreking.


Over de artiesten

Bouke Billiet debuteerde met In de naam van Tien Kamelen, dat meteen genomineerd werd voor de Bronzen Uil. Voor citybooks trok hij in opdracht van deBuren naar Indonesië. (Lees of beluister hier het resultaat!) Dit voorjaar stelde hij Wij waren de Trojanen voor, een spannend en ontroerend verhaal waarin de liefde met geweld en het geweld met de liefde wordt bevochten. Erik Vlaminck zei over de roman: ‘Bouke Billiet schrijft in Wij waren de Trojanen met hilarische ernst over tijdloze actualiteit. Een boek dat ertoe doet.’

Ernst Reijseger is cellist, componist en improvisator. Op het North Sea Jazz Festival won hij de Bird Award en in 2010 rijfde hij het Gouden Kalf binnen voor de beste filmmuziek. Hij schakelt moeiteloos tussen avant-garde en klassiek, jazz en wereldmuziek. Eerder trad hij op met de dichters Ramsey Nasr en Ester Naomi Perquin; op 15 september staat hij aan de zijde van Bouke Billiet.


Uitgeverij Wereldbibliotheek
Johannes Vermeerstraat 63, 1071 DN Amsterdam
Tel: 020 570 61 00  -  Fax:   -  E-mail: info@wereldbibliotheek.nl (boekhandelsbestellingen svp niet naar info maar naar verkoop@wereldbibliotheek.nl)