zoek op deze website

Nieuws     

maandag 12 november 2018
Voorjaarsaanbieding 2019 nu online!

maandag 29 oktober 2018
'Vaderland' van Fernando Aramburu wordt tv-serie

vrijdag 26 oktober 2018
Annemarie Estor wint Jan Campert-prijs

dinsdag 16 oktober 2018
Finse auteur Arto Paasilinna overleden

vrijdag 12 oktober 2018
Actrice Maggie Gyllenhaal verfilmt ‘De verborgen dochter’ van Elena Ferrante

donderdag 4 oktober 2018
Isabel Allende ontvangt National Book Lifetime Achievement Award

dinsdag 28 augustus 2018
Kreek Daey Ouwens te gast op de Nacht van de Poëzie

dinsdag 7 augustus 2018
Lovende recensies voor toneelstuk 'The Lehman Trilogy' van Stefano Massini

donderdag 26 juli 2018
Internationale première HBO serie ‘De geniale vriendin’ van Ferrante op Filmfestival van Venetië

maandag 2 juli 2018
Markus van der Graaff te gast bij Lezentv

Meer nieuws... -->

Schrijversduo Eva Wanjek, auteur van Lizzie, treedt op in Scheltema
dinsdag 25 augustus 2015

Op zaterdag 5 september om 16:00 uur geeft het schrijversduo Eva Wanjek een sprankelend optreden in boekhandel Scheltema over de eerder dit jaar verschenen roman Lizzie. De prachtige liefdesgeschiedenis van de negentiende eeuwse kunstenaar Dante Gabriel Rossetti en Elizabeth Siddal staat tijdens deze middag centraal.

Kijk voor meer informatie op de website van boekhandel Scheltema. Aanmeldingen graag naar: roos@scheltema.nl.

Eva Wanjek (alias Martin Michael Driessen en Liesbeth Lagemaat) schildert in Lizzie in meeslepende scenes de turbulente verhouding van Dante Gabriel Rossetti, Victoriaans dichter en schilder, en zijn muze, topmodel, geliefde en later ook echtgenote, Elizabeth Siddal.

Hun onconventionele relatie leidt hen naar de toppen van de roem, maar ook naar afgronden van ellende en vertwijfeling: van drank, opium en vooral wederzijdse afhankelijkheid. Het is de symbiotische relatie van een gedreven kunstenaar die alles – ook zijn eigen geluk en dat van anderen- opoffert voor de kunst, en een vrouw die haar bestaansrecht ontleent aan haar uitzonderlijke schoonheid, terwijl ze faalt in haar eigen artistieke ambities...

De auteurs lezen scènes uit de roman, waarbij ze zowel een paar van de legendarische ruzies en verzoeningen ten beste geven, als innige wederzijdse liefdesbetuigingen; en ze spreken over het wel en wee van deze uitzonderlijke literaire samenwerking: hoe het er toe kwam, dat een dichteres en een auteur twee vertelstemmen laten klinken, die de bewogen levens van Dante en Lizzie afwisselend vanuit het vrouwelijke en het mannelijke perspectief laten zien.

In hun verregaand geïmproviseerde voordracht zullen zowel hilarische anekdotes over hun gezamenlijke schrijfavontuur aan de orde komen, als beschouwingen over kunst en liefde.

Over Martin Michael Driessen en Liesbeth Lagemaat:

De romanschrijver en regisseur Martin Michael Driessen en de dichteres en actrice Liesbeth Lagemaat oogstten veel succes met hun afzonderlijke werk; de roman Vader van God en de novelle Een ware held van Martin Michael Driessen werden juichend door de literaire kritiek ontvangen, en al zijn werk is genomineerd voor diverse literaire prijzen; Liesbeth Lagemaats debuut werd bekroond met de C.Buddingh’-prijs en haar onlangs verschenen Nachtopera wordt op dit moment zeer lovend gerecenseerd.


Uitgeverij Wereldbibliotheek
Johannes Vermeerstraat 63, 1071 DN Amsterdam
Tel: 020 570 61 00  -  Fax:   -  E-mail: info@wereldbibliotheek.nl (boekhandelsbestellingen svp niet naar info maar naar verkoop@wereldbibliotheek.nl)