donderdag 11 januari 2018
De Grote Elena Ferrante Avond op 6 maart!

woensdag 27 december 2017
De cowboykampioen van Aura Xilonen genomineerd voor Libris Mooiste Boekomslag 2017

dinsdag 7 november 2017
Nieuwe roman van Isabel Allende!

dinsdag 31 oktober 2017
Voorjaarsaanbieding 2018 online!

maandag 9 oktober 2017
Elke Veldkamp te gast bij VPRO Boeken

maandag 2 oktober 2017
Wie vlucht en wie blijft van Elena Ferrante nu €15,00

woensdag 13 september 2017
De waren van Daniël Rovers op Shortlist ECI Literatuurprijs!

maandag 11 september 2017
Prachtige recensie in VPRO Gids over Het leven in tijden van vrede van Francesco Pecoraro

woensdag 23 augustus 2017
Hoera! Wie vlucht en wie blijft van Ferrante nu ook in Bestseller60!

woensdag 9 augustus 2017
Ode aan Pleidooi voor de rechten van de vrouw van Mary Wollstonecraft op 7 september in Spui25

Schrijversduo Eva Wanjek, auteur van Lizzie, treedt op in Scheltema
dinsdag 25 augustus 2015

Op zaterdag 5 september om 16:00 uur geeft het schrijversduo Eva Wanjek een sprankelend optreden in boekhandel Scheltema over de eerder dit jaar verschenen roman Lizzie. De prachtige liefdesgeschiedenis van de negentiende eeuwse kunstenaar Dante Gabriel Rossetti en Elizabeth Siddal staat tijdens deze middag centraal.

Kijk voor meer informatie op de website van boekhandel Scheltema. Aanmeldingen graag naar: roos@scheltema.nl.

Eva Wanjek (alias Martin Michael Driessen en Liesbeth Lagemaat) schildert in Lizzie in meeslepende scenes de turbulente verhouding van Dante Gabriel Rossetti, Victoriaans dichter en schilder, en zijn muze, topmodel, geliefde en later ook echtgenote, Elizabeth Siddal.

Hun onconventionele relatie leidt hen naar de toppen van de roem, maar ook naar afgronden van ellende en vertwijfeling: van drank, opium en vooral wederzijdse afhankelijkheid. Het is de symbiotische relatie van een gedreven kunstenaar die alles – ook zijn eigen geluk en dat van anderen- opoffert voor de kunst, en een vrouw die haar bestaansrecht ontleent aan haar uitzonderlijke schoonheid, terwijl ze faalt in haar eigen artistieke ambities...

De auteurs lezen scènes uit de roman, waarbij ze zowel een paar van de legendarische ruzies en verzoeningen ten beste geven, als innige wederzijdse liefdesbetuigingen; en ze spreken over het wel en wee van deze uitzonderlijke literaire samenwerking: hoe het er toe kwam, dat een dichteres en een auteur twee vertelstemmen laten klinken, die de bewogen levens van Dante en Lizzie afwisselend vanuit het vrouwelijke en het mannelijke perspectief laten zien.

In hun verregaand geïmproviseerde voordracht zullen zowel hilarische anekdotes over hun gezamenlijke schrijfavontuur aan de orde komen, als beschouwingen over kunst en liefde.

Over Martin Michael Driessen en Liesbeth Lagemaat:

De romanschrijver en regisseur Martin Michael Driessen en de dichteres en actrice Liesbeth Lagemaat oogstten veel succes met hun afzonderlijke werk; de roman Vader van God en de novelle Een ware held van Martin Michael Driessen werden juichend door de literaire kritiek ontvangen, en al zijn werk is genomineerd voor diverse literaire prijzen; Liesbeth Lagemaats debuut werd bekroond met de C.Buddingh’-prijs en haar onlangs verschenen Nachtopera wordt op dit moment zeer lovend gerecenseerd.