donderdag 11 januari 2018
De Grote Elena Ferrante Avond op 6 maart!

woensdag 27 december 2017
De cowboykampioen van Aura Xilonen genomineerd voor Libris Mooiste Boekomslag 2017

dinsdag 7 november 2017
Nieuwe roman van Isabel Allende!

dinsdag 31 oktober 2017
Voorjaarsaanbieding 2018 online!

maandag 9 oktober 2017
Elke Veldkamp te gast bij VPRO Boeken

maandag 2 oktober 2017
Wie vlucht en wie blijft van Elena Ferrante nu €15,00

woensdag 13 september 2017
De waren van Daniël Rovers op Shortlist ECI Literatuurprijs!

maandag 11 september 2017
Prachtige recensie in VPRO Gids over Het leven in tijden van vrede van Francesco Pecoraro

woensdag 23 augustus 2017
Hoera! Wie vlucht en wie blijft van Ferrante nu ook in Bestseller60!

woensdag 9 augustus 2017
Ode aan Pleidooi voor de rechten van de vrouw van Mary Wollstonecraft op 7 september in Spui25

De onstuitbare opmars van Elena Ferrante
donderdag 25 juni 2015

‘Een van de grootste romanschrijvers van onze tijd’
The New York Times Book Review

‘Wat ik van haar heb gelezen is zo exceptioneel dat je weet: deze blijft.’
– Marja Pruis in De Groene Amsterdammer

Al 23 jaar weet niemand wie ze is, maar de internationale opmars van Elena Ferrante is onstuitbaar. De Italiaanse schrijfster heeft op Twitter en in Amerika een heuse #FerranteFever ontketend, domineert de bestsellerlijsten in eigen land, en dingt op 2 juli mee naar de Premio Strega, de belangrijkste literaire prijs van Italië.

Het zijn haar Napolitaanse romans die Ferrante een internationale doorbraak bezorgd hebben. Wereldbibliotheek gaf daarvan in 2013 al De geniale vriendin uit. Nu verschijnt in augustus het tweede deel uit deze vierdelige romancyclus over twee meisjes die opgroeien in een kleurrijke volksbuurt in Napels: De nieuwe achternaam. Lila en Elena zijn inmiddels jonge vrouwen: Lila gaat trouwen, terwijl Elena mag doorleren. Beiden proberen op hun eigen manier het beste van hun leven te maken.

Ferrante laat zich niet interviewen, maar voor haar Italiaanse uitgevers maakte ze een uitzondering. Lees hier hun gesprek uit The Paris Review.

Lees hier het stuk van de bekende Amerikaanse criticus James Wood uit The New Yorker waarmee hij de FerranteFever ontketende.

Lees hier over De geniale vriendin in de VPRO Gids.

Lees hier het stuk over de FerranteFever dat afgelopen week in De Groene Amsterdammer stond.

Luister hier een rapportage van VPRO Nooit meer slapen terug: een gesprek tussen schrijfsters Marte Kaan en Marja Pruis over Ferrante en haar mysterieuze identiteit.

‘Wat een krachtige en betoverende schrijver!’
Le Monde

‘Ferrante gelooft dat boeken die wat te zeggen hebben, vroeg of laat lezers vinden. Laten we bewijzen dat ze gelijk heeft.’
– Katja de Bruin in de VPRO Gids