donderdag 31 mei 2018
Hans Dekkers genomineerd voor de Halewijnprijs 2018!

woensdag 16 mei 2018
Fernando Aramburu wint literatuurprijs Premio Strega Europeo 2018

woensdag 4 april 2018
Vaderland van Fernando Aramburu in de Bestseller60!

maandag 19 maart 2018
Zomeraanbieding 2018

vrijdag 2 maart 2018
Veel persaandacht voor Vaderland van Fernando Aramburu

donderdag 1 maart 2018
Lees nu alvast een fragmant uit Vaderland van Fernando Aramburu

dinsdag 20 februari 2018
Het leven in tijden van vrede op longlist van Europese Literatuurprijs

vrijdag 16 februari 2018
De winter voorbij van Isabel Allende op nummer 1 in de Bestseller60!

De onstuitbare opmars van Elena Ferrante
donderdag 25 juni 2015

‘Een van de grootste romanschrijvers van onze tijd’
The New York Times Book Review

‘Wat ik van haar heb gelezen is zo exceptioneel dat je weet: deze blijft.’
– Marja Pruis in De Groene Amsterdammer

Al 23 jaar weet niemand wie ze is, maar de internationale opmars van Elena Ferrante is onstuitbaar. De Italiaanse schrijfster heeft op Twitter en in Amerika een heuse #FerranteFever ontketend, domineert de bestsellerlijsten in eigen land, en dingt op 2 juli mee naar de Premio Strega, de belangrijkste literaire prijs van Italië.

Het zijn haar Napolitaanse romans die Ferrante een internationale doorbraak bezorgd hebben. Wereldbibliotheek gaf daarvan in 2013 al De geniale vriendin uit. Nu verschijnt in augustus het tweede deel uit deze vierdelige romancyclus over twee meisjes die opgroeien in een kleurrijke volksbuurt in Napels: De nieuwe achternaam. Lila en Elena zijn inmiddels jonge vrouwen: Lila gaat trouwen, terwijl Elena mag doorleren. Beiden proberen op hun eigen manier het beste van hun leven te maken.

Ferrante laat zich niet interviewen, maar voor haar Italiaanse uitgevers maakte ze een uitzondering. Lees hier hun gesprek uit The Paris Review.

Lees hier het stuk van de bekende Amerikaanse criticus James Wood uit The New Yorker waarmee hij de FerranteFever ontketende.

Lees hier over De geniale vriendin in de VPRO Gids.

Lees hier het stuk over de FerranteFever dat afgelopen week in De Groene Amsterdammer stond.

Luister hier een rapportage van VPRO Nooit meer slapen terug: een gesprek tussen schrijfsters Marte Kaan en Marja Pruis over Ferrante en haar mysterieuze identiteit.

‘Wat een krachtige en betoverende schrijver!’
Le Monde

‘Ferrante gelooft dat boeken die wat te zeggen hebben, vroeg of laat lezers vinden. Laten we bewijzen dat ze gelijk heeft.’
– Katja de Bruin in de VPRO Gids