donderdag 11 januari 2018
De Grote Elena Ferrante Avond op 6 maart!

woensdag 27 december 2017
De cowboykampioen van Aura Xilonen genomineerd voor Libris Mooiste Boekomslag 2017

dinsdag 7 november 2017
Nieuwe roman van Isabel Allende!

dinsdag 31 oktober 2017
Voorjaarsaanbieding 2018 online!

maandag 9 oktober 2017
Elke Veldkamp te gast bij VPRO Boeken

maandag 2 oktober 2017
Wie vlucht en wie blijft van Elena Ferrante nu €15,00

woensdag 13 september 2017
De waren van Daniël Rovers op Shortlist ECI Literatuurprijs!

maandag 11 september 2017
Prachtige recensie in VPRO Gids over Het leven in tijden van vrede van Francesco Pecoraro

woensdag 23 augustus 2017
Hoera! Wie vlucht en wie blijft van Ferrante nu ook in Bestseller60!

woensdag 9 augustus 2017
Ode aan Pleidooi voor de rechten van de vrouw van Mary Wollstonecraft op 7 september in Spui25

Drie auteurs op het Passa Porta Festival 2015
donderdag 26 maart 2015

Dit weekend vindt in Brussel het tweejaarlijkse Passa Porta Festival plaats. Er treden dit jaar wel drie auteurs van Wereldbibliotheek op: Peter Bieri (alias Pascal Mercier), auteur van onder meer Nachttrein naar Lissabon en Een manier van leven, László Krasznahorkai, auteur van Satanstango, en Ricardo Menéndez Salmón, auteur van onder meer De corrector.

Peter Bieri (alias Pascal Mercier) brak internationaal door met zijn derde roman Nachttrein naar Lissabon, waar in de Duitstalige wereld meer dan 2 miljoen exemplaren van werden verkocht. Onder zijn echte naam, Peter Bieri, publiceerde deze Zwitserse filosoof Het handwerk van de vrijheid en het onlangs verschenen Een manier van leven. Els Snick praat met hem over de rode draad in zijn ideeënromans en filosofisch werk: de nood aan zelfkennis en authenticiteit.
zie: http://www.passaporta.be/agenda/pascal-mercier
zo 29.03.2015 | 15:00 - 15:45

Het leven van de Hongaarse auteur László Krasznahorkai is haast even ongrijpbaar als zijn gitzwarte, meanderende romans. Hij maakte invloedrijke cultfilms met Béla Tarr, reisde met een vrachtschip over de Atlantische Oceaan, verbleef lange tijd in China, Japan en Amerika waar hij optrok met Allen Ginsberg, Patti Smith, David Byrne en Philip Glass. In 1985 debuteerde hij met Satanstango. De roman werd een groot succes in Hongarije en is inmiddels wereldwijd vertaald. Voor de romans, verhalen en essays die hij hierna publiceerde, ontving hij vele literaire prijzen, en hij staat nu ook op de nominatielijst voor The Man Booker International Prize 2015. Op het Passa Porta Festival gaat hij in gesprek met auteur Johan de Boose.
zie: http://www.passaporta.be/agenda/laszlo-krasznahorkai
zo 29.03.2015 | 14:30 - 15:15

Aan de hand van historische en actuele thema’s dissecteert de Spaanse Ricardo Menéndez Salmón de aantrekkingskracht van het kwade in zijn trilogie. In korte, scherpe en levendige scčnes roept Arno Camenisch in de Sez Ner-trilogie een beeld op van het landelijke leven in Zwitserland. Christophe Van Gerrewey spreekt met hen over lezen en schrijven als manieren om de tijd anders te ervaren en over de auteur als chroniqueur van onze tijd.
zie: http://www.passaporta.be/agenda/arno-camenisch-ricardo-menendez-salmon
zo 29.03.2015 | 13:00 - 14:00