donderdag 31 mei 2018
Hans Dekkers genomineerd voor de Halewijnprijs 2018!

woensdag 16 mei 2018
Fernando Aramburu wint literatuurprijs Premio Strega Europeo 2018

woensdag 4 april 2018
Vaderland van Fernando Aramburu in de Bestseller60!

maandag 19 maart 2018
Zomeraanbieding 2018

vrijdag 2 maart 2018
Veel persaandacht voor Vaderland van Fernando Aramburu

donderdag 1 maart 2018
Lees nu alvast een fragmant uit Vaderland van Fernando Aramburu

dinsdag 20 februari 2018
Het leven in tijden van vrede op longlist van Europese Literatuurprijs

vrijdag 16 februari 2018
De winter voorbij van Isabel Allende op nummer 1 in de Bestseller60!

Drie auteurs op het Passa Porta Festival 2015
donderdag 26 maart 2015

Dit weekend vindt in Brussel het tweejaarlijkse Passa Porta Festival plaats. Er treden dit jaar wel drie auteurs van Wereldbibliotheek op: Peter Bieri (alias Pascal Mercier), auteur van onder meer Nachttrein naar Lissabon en Een manier van leven, László Krasznahorkai, auteur van Satanstango, en Ricardo Menéndez Salmón, auteur van onder meer De corrector.

Peter Bieri (alias Pascal Mercier) brak internationaal door met zijn derde roman Nachttrein naar Lissabon, waar in de Duitstalige wereld meer dan 2 miljoen exemplaren van werden verkocht. Onder zijn echte naam, Peter Bieri, publiceerde deze Zwitserse filosoof Het handwerk van de vrijheid en het onlangs verschenen Een manier van leven. Els Snick praat met hem over de rode draad in zijn ideeënromans en filosofisch werk: de nood aan zelfkennis en authenticiteit.
zie: http://www.passaporta.be/agenda/pascal-mercier
zo 29.03.2015 | 15:00 - 15:45

Het leven van de Hongaarse auteur László Krasznahorkai is haast even ongrijpbaar als zijn gitzwarte, meanderende romans. Hij maakte invloedrijke cultfilms met Béla Tarr, reisde met een vrachtschip over de Atlantische Oceaan, verbleef lange tijd in China, Japan en Amerika waar hij optrok met Allen Ginsberg, Patti Smith, David Byrne en Philip Glass. In 1985 debuteerde hij met Satanstango. De roman werd een groot succes in Hongarije en is inmiddels wereldwijd vertaald. Voor de romans, verhalen en essays die hij hierna publiceerde, ontving hij vele literaire prijzen, en hij staat nu ook op de nominatielijst voor The Man Booker International Prize 2015. Op het Passa Porta Festival gaat hij in gesprek met auteur Johan de Boose.
zie: http://www.passaporta.be/agenda/laszlo-krasznahorkai
zo 29.03.2015 | 14:30 - 15:15

Aan de hand van historische en actuele thema’s dissecteert de Spaanse Ricardo Menéndez Salmón de aantrekkingskracht van het kwade in zijn trilogie. In korte, scherpe en levendige scčnes roept Arno Camenisch in de Sez Ner-trilogie een beeld op van het landelijke leven in Zwitserland. Christophe Van Gerrewey spreekt met hen over lezen en schrijven als manieren om de tijd anders te ervaren en over de auteur als chroniqueur van onze tijd.
zie: http://www.passaporta.be/agenda/arno-camenisch-ricardo-menendez-salmon
zo 29.03.2015 | 13:00 - 14:00