Actrice Maggie Gyllenhaal verfilmt ĎDe verborgen dochterí van Elena Ferrante

Kreek Daey Ouwens te gast op de Nacht van de PoŽzie

Internationale premiŤre HBO serie ĎDe geniale vriendiní van Ferrante op Filmfestival van VenetiŽ

Francesco Pecoraro op de shortlist Europese Literatuurprijs 2018

woensdag 13 juni 2018
Najaarsaanbieding 2018 online!

Peter Bieri (alias Pascal Mercier) in BelgiŽ en Nederland
dinsdag 10 maart 2015

Wat is waardigheid? In welke situaties zetten we die op het spel? En hoe verhoudt de moraal zich tot de menselijke waardigheid?

De menselijke waardigheid is een universeel begrip, terug te vinden in het handvest van de VN en van de EU, maar wat bedoelen we er eigenlijk mee? Filosoof Peter Bieri, ook bekend als Pascal Mercier (auteur van Nachttrein naar Lissabon), onderzoekt dit in Een manier van leven.

Lees hier een fragment uit Een manier van leven.

Ter gelegenheid van deze publicatie staat Peter Bieri op 29 maart op het Passa Porta Festival in Brussel. Op 30 maart reist hij naar Nederland voor een tweegesprek met Bas Heijne in De Balie in Amsterdam en een lezing aan de Universiteit Utrecht (Studium Generale).

Passa Porta Festival

Els Snick praat met Peter Bieri over de rode draad in zijn ideeŽnromans en filosofisch werk: de nood aan zelfkennis en authenticiteit.

zondag 29 maart, 15:00 - 15:45 uur
BOZAR - Zaal / Salle M
Paleis voor Schone Kunsten, Ravensteinstraat 23, Brussel

De Balie

Ben je een waardig mens wanneer je afstand doet van wat je als een barbaarse praktijk beschouwt, terwijl je die praktijk wel laat voortbestaan? Hoe verhoudt de blik van de ander zich tot de eigen waardigheid? En wat is waardigheid anno 2015? Met voorbeelden uit alledaagse situaties en uit de literatuur onderzoeken Peter Bieri en Bas Heijne deze vragen onder leiding van Margot Dijkgraaf.

maandag 30 maart, 20.30u
De Balie, Kleine-Gartmanplantsoen 10, Amsterdam

Universiteit Utrecht, Studium Generale

Peter Bieri gaat in discussie met prof. Joep Dohmen. Een gesprek over intimiteit en zelfrespect, over filosofie en literatuur.

dinsdag 31 maart, 20.00 - 21.30 uur
Aula van het Academiegebouw, Domplein 29, Utrecht