donderdag 11 januari 2018
De Grote Elena Ferrante Avond op 6 maart!

woensdag 27 december 2017
De cowboykampioen van Aura Xilonen genomineerd voor Libris Mooiste Boekomslag 2017

dinsdag 7 november 2017
Nieuwe roman van Isabel Allende!

dinsdag 31 oktober 2017
Voorjaarsaanbieding 2018 online!

maandag 9 oktober 2017
Elke Veldkamp te gast bij VPRO Boeken

maandag 2 oktober 2017
Wie vlucht en wie blijft van Elena Ferrante nu Ä15,00

woensdag 13 september 2017
De waren van DaniŽl Rovers op Shortlist ECI Literatuurprijs!

maandag 11 september 2017
Prachtige recensie in VPRO Gids over Het leven in tijden van vrede van Francesco Pecoraro

woensdag 23 augustus 2017
Hoera! Wie vlucht en wie blijft van Ferrante nu ook in Bestseller60!

woensdag 9 augustus 2017
Ode aan Pleidooi voor de rechten van de vrouw van Mary Wollstonecraft op 7 september in Spui25

Peter Bieri (alias Pascal Mercier) in BelgiŽ en Nederland
dinsdag 10 maart 2015

Wat is waardigheid? In welke situaties zetten we die op het spel? En hoe verhoudt de moraal zich tot de menselijke waardigheid?

De menselijke waardigheid is een universeel begrip, terug te vinden in het handvest van de VN en van de EU, maar wat bedoelen we er eigenlijk mee? Filosoof Peter Bieri, ook bekend als Pascal Mercier (auteur van Nachttrein naar Lissabon), onderzoekt dit in Een manier van leven.

Lees hier een fragment uit Een manier van leven.

Ter gelegenheid van deze publicatie staat Peter Bieri op 29 maart op het Passa Porta Festival in Brussel. Op 30 maart reist hij naar Nederland voor een tweegesprek met Bas Heijne in De Balie in Amsterdam en een lezing aan de Universiteit Utrecht (Studium Generale).

Passa Porta Festival

Els Snick praat met Peter Bieri over de rode draad in zijn ideeŽnromans en filosofisch werk: de nood aan zelfkennis en authenticiteit.

zondag 29 maart, 15:00 - 15:45 uur
BOZAR - Zaal / Salle M
Paleis voor Schone Kunsten, Ravensteinstraat 23, Brussel

De Balie

Ben je een waardig mens wanneer je afstand doet van wat je als een barbaarse praktijk beschouwt, terwijl je die praktijk wel laat voortbestaan? Hoe verhoudt de blik van de ander zich tot de eigen waardigheid? En wat is waardigheid anno 2015? Met voorbeelden uit alledaagse situaties en uit de literatuur onderzoeken Peter Bieri en Bas Heijne deze vragen onder leiding van Margot Dijkgraaf.

maandag 30 maart, 20.30u
De Balie, Kleine-Gartmanplantsoen 10, Amsterdam

Universiteit Utrecht, Studium Generale

Peter Bieri gaat in discussie met prof. Joep Dohmen. Een gesprek over intimiteit en zelfrespect, over filosofie en literatuur.

dinsdag 31 maart, 20.00 - 21.30 uur
Aula van het Academiegebouw, Domplein 29, Utrecht