donderdag 11 januari 2018
De Grote Elena Ferrante Avond op 6 maart!

woensdag 27 december 2017
De cowboykampioen van Aura Xilonen genomineerd voor Libris Mooiste Boekomslag 2017

dinsdag 7 november 2017
Nieuwe roman van Isabel Allende!

dinsdag 31 oktober 2017
Voorjaarsaanbieding 2018 online!

maandag 9 oktober 2017
Elke Veldkamp te gast bij VPRO Boeken

maandag 2 oktober 2017
Wie vlucht en wie blijft van Elena Ferrante nu Ä15,00

woensdag 13 september 2017
De waren van DaniŽl Rovers op Shortlist ECI Literatuurprijs!

maandag 11 september 2017
Prachtige recensie in VPRO Gids over Het leven in tijden van vrede van Francesco Pecoraro

woensdag 23 augustus 2017
Hoera! Wie vlucht en wie blijft van Ferrante nu ook in Bestseller60!

woensdag 9 augustus 2017
Ode aan Pleidooi voor de rechten van de vrouw van Mary Wollstonecraft op 7 september in Spui25

Presentatie Mensen van goede wil in Museum Catherijneconvent
dinsdag 13 januari 2015

PAX Christi: een katholieke luis in de pels van de overheid en politiek. Over de geschiedenis van deze Nederlandse vredesbeweging is nu een boek geschreven. De presentatie van Mensen van goede wil van Maarten van den Bos vindt plaats op woensdag 4 februari om 14.00 uur in het Museum Catherijneconvent te Utrecht.

In het Museum Catherijneconvent spreken de katholiek theoloog professor Erik Borgman en bisschop Gerard de Korte samen met de protestantse hoogleraar James Kennedy over de rol van religie en politiek. Auteur Van den Bos gaat in gesprek met Borgman en het eerste exemplaar wordt tijdens de feestelijke boekpresentatie uitgereikt door Mgr. De Korte aan een van de oprichters van PAX Christi, mevrouw Wesselink-Steenhof.

Mensen van goede wil is niet alleen een geschiedenis van de naoorlogse Nederlandse vredesbeweging aan de hand van PAX Christi, het laat ook zien in hoeverre religie en politiek met elkaar verstrengeld waren. Na de succesvolle mobilisatie van een brede achterban in de jaren í80 tegen de kernwapens, volgde na de val van de muur een grondige heroriŽntatie op haar eigen identiteit en op haar dagelijks werk in het nieuwe millennium. Waartoe heeft deze heroriŽntatie geleid? Is vredesorganisatie PAX nog steeds de luis in de pels van de overheid, en wat is de invloed van de kerk op de organisatie?