Kreek Daey Ouwens te gast op de Nacht van de PoŽzie

Internationale premiŤre HBO serie ĎDe geniale vriendiní van Ferrante op Filmfestival van VenetiŽ

Francesco Pecoraro op de shortlist Europese Literatuurprijs 2018

woensdag 13 juni 2018
Najaarsaanbieding 2018 online!

donderdag 31 mei 2018
Hans Dekkers genomineerd voor de Halewijnprijs 2018!

woensdag 16 mei 2018
Fernando Aramburu wint literatuurprijs Premio Strega Europeo 2018

Presentatie Mensen van goede wil in Museum Catherijneconvent
dinsdag 13 januari 2015

PAX Christi: een katholieke luis in de pels van de overheid en politiek. Over de geschiedenis van deze Nederlandse vredesbeweging is nu een boek geschreven. De presentatie van Mensen van goede wil van Maarten van den Bos vindt plaats op woensdag 4 februari om 14.00 uur in het Museum Catherijneconvent te Utrecht.

In het Museum Catherijneconvent spreken de katholiek theoloog professor Erik Borgman en bisschop Gerard de Korte samen met de protestantse hoogleraar James Kennedy over de rol van religie en politiek. Auteur Van den Bos gaat in gesprek met Borgman en het eerste exemplaar wordt tijdens de feestelijke boekpresentatie uitgereikt door Mgr. De Korte aan een van de oprichters van PAX Christi, mevrouw Wesselink-Steenhof.

Mensen van goede wil is niet alleen een geschiedenis van de naoorlogse Nederlandse vredesbeweging aan de hand van PAX Christi, het laat ook zien in hoeverre religie en politiek met elkaar verstrengeld waren. Na de succesvolle mobilisatie van een brede achterban in de jaren í80 tegen de kernwapens, volgde na de val van de muur een grondige heroriŽntatie op haar eigen identiteit en op haar dagelijks werk in het nieuwe millennium. Waartoe heeft deze heroriŽntatie geleid? Is vredesorganisatie PAX nog steeds de luis in de pels van de overheid, en wat is de invloed van de kerk op de organisatie?