donderdag 11 januari 2018
De Grote Elena Ferrante Avond op 6 maart!

woensdag 27 december 2017
De cowboykampioen van Aura Xilonen genomineerd voor Libris Mooiste Boekomslag 2017

dinsdag 7 november 2017
Nieuwe roman van Isabel Allende!

dinsdag 31 oktober 2017
Voorjaarsaanbieding 2018 online!

maandag 9 oktober 2017
Elke Veldkamp te gast bij VPRO Boeken

maandag 2 oktober 2017
Wie vlucht en wie blijft van Elena Ferrante nu €15,00

woensdag 13 september 2017
De waren van Daniël Rovers op Shortlist ECI Literatuurprijs!

maandag 11 september 2017
Prachtige recensie in VPRO Gids over Het leven in tijden van vrede van Francesco Pecoraro

woensdag 23 augustus 2017
Hoera! Wie vlucht en wie blijft van Ferrante nu ook in Bestseller60!

woensdag 9 augustus 2017
Ode aan Pleidooi voor de rechten van de vrouw van Mary Wollstonecraft op 7 september in Spui25

Vertaalster Niels Lyhne wint Amy van Markenprijs
maandag 10 november 2014

Op vrijdag 28 november 2014 om 17.00 uur reikt Stichting Leonora Christina voor de vijfde maal de Amy van Marken vertaalprijs uit.

Op advies van een jury wordt de vertaalprijs, bestaande uit een oorkonde en € 5.000,-, uitgereikt aan de vertaalster Annelies van Hees voor haar vertaling van klassieker Niels Lyhne van Jens Peter Jacobsen uit het Deens.

Niels Lyhne heeft grote invloed uitgeoefend op de literatuur vanaf eind negentiende eeuw. Bij de verschijning van de vertaling afgelopen februari kreeg de roman veel lovende recensies.

Annelies van Hees was ruim 35 jaar docent Deens aan de Universiteit van Amsterdam. Ze heeft vele werken uit het Deens in het Nederlands vertaald, waaronder romans van Jens Christian Grøndahl, kinderboeken van Bjarne Reuter en filosofische werken van Søren Kierkegaard. Ook heeft Annelies van Hees twee bloemlezingen met vertalingen van Deense poëzie op haar naam staan. Voor haar vertalingen van de sprookjes van Hans Christian Andersen in het Nederlands ontving ze in 1999 de prijs van het Hans Christian Andersen Priskomite.

De jury van deze vijfde uitreiking bestaat uit dr. Lotte Jensen, neerlandica en universitair hoofddocent aan de Radboud Universiteit te Nijmegen, dr. Lisette Keustermans, scandinavist en literair vertaalster Zweeds en drs. Carla Joustra, scandinavist en vertaalster Noors.