donderdag 11 januari 2018
De Grote Elena Ferrante Avond op 6 maart!

woensdag 27 december 2017
De cowboykampioen van Aura Xilonen genomineerd voor Libris Mooiste Boekomslag 2017

dinsdag 7 november 2017
Nieuwe roman van Isabel Allende!

dinsdag 31 oktober 2017
Voorjaarsaanbieding 2018 online!

maandag 9 oktober 2017
Elke Veldkamp te gast bij VPRO Boeken

maandag 2 oktober 2017
Wie vlucht en wie blijft van Elena Ferrante nu Ä15,00

woensdag 13 september 2017
De waren van DaniŽl Rovers op Shortlist ECI Literatuurprijs!

maandag 11 september 2017
Prachtige recensie in VPRO Gids over Het leven in tijden van vrede van Francesco Pecoraro

woensdag 23 augustus 2017
Hoera! Wie vlucht en wie blijft van Ferrante nu ook in Bestseller60!

woensdag 9 augustus 2017
Ode aan Pleidooi voor de rechten van de vrouw van Mary Wollstonecraft op 7 september in Spui25

Hans van de Waarsenburg ontvangt Hans Berghuisstok voor PoŽzie 2014
woensdag 5 november 2014

De in Maastricht woonachtige dichter Hans van de Waarsenburg ontving op zaterdag 1 november tijdens The Maastricht International Poetry Nights (MIPN) in theater La BonbonniŤre in Maastricht de prestigieuze Hans Berghuisstok voor PoŽzie.

Hiermee kwam de wandelstok, die symbool staat voor de originaliteit en de kracht van poŽzie, na twaalf jaar weer terug bij de oorspronkelijke eigenaar. De wandelstok was van dichter Hans Berghuis en werd na zijn dood in 1994 geschonken aan Hans van de Waarsenburg. Als oprichter van The Maastricht International Poetry Nights besloot Van de Waarsenburg de wandelstok ter beschikking te stellen als literaire prijs, waaraan door de gemeente Maastricht tevens een geldbedrag van Ä 4.000,- werd verbonden.

Om de twee jaar werd de stok doorgegeven. De Hans Berghuisstok voor PoŽzie werd eerder uitgereikt aan de Chinese dichter Duoduo (2002), de Friese dichter TsjÍbbe Hettinga (2004), de IsraŽlische dichter Ronny Someck (2006), de Zuid-Afrikaanse dichter Breyten Breytenbach (2008) en de Nederlandse dichters Menno Wigman (2010) en Hans Tentije (2012).

De Hans Berghuisstok voor PoŽzie 2014 wordt door het bestuur van MIPN en de gemeente Maastricht toegekend aan Hans van de Waarsenburg voor zijn gehele poŽtische oeuvre, ďwaarin hij op een zeer authentieke manier het tijdsbesef zowel algemeen als persoonlijk heeft uitgedrukt en verbeeldĒ, aldus de jury. De prijs is ook een erkenning van zijn grote betekenis voor de internationalisering van de poŽzie. Hij heeft niet alleen grote dichters naar Nederland gehaald, hij liet ook op vele festivals in het buitenland het publiek kennismaken met Nederlandse poŽzie.