donderdag 31 mei 2018
Hans Dekkers genomineerd voor de Halewijnprijs 2018!

woensdag 16 mei 2018
Fernando Aramburu wint literatuurprijs Premio Strega Europeo 2018

woensdag 4 april 2018
Vaderland van Fernando Aramburu in de Bestseller60!

maandag 19 maart 2018
Zomeraanbieding 2018

vrijdag 2 maart 2018
Veel persaandacht voor Vaderland van Fernando Aramburu

donderdag 1 maart 2018
Lees nu alvast een fragmant uit Vaderland van Fernando Aramburu

dinsdag 20 februari 2018
Het leven in tijden van vrede op longlist van Europese Literatuurprijs

vrijdag 16 februari 2018
De winter voorbij van Isabel Allende op nummer 1 in de Bestseller60!

Hans van de Waarsenburg ontvangt Hans Berghuisstok voor PoŽzie 2014
woensdag 5 november 2014

De in Maastricht woonachtige dichter Hans van de Waarsenburg ontving op zaterdag 1 november tijdens The Maastricht International Poetry Nights (MIPN) in theater La BonbonniŤre in Maastricht de prestigieuze Hans Berghuisstok voor PoŽzie.

Hiermee kwam de wandelstok, die symbool staat voor de originaliteit en de kracht van poŽzie, na twaalf jaar weer terug bij de oorspronkelijke eigenaar. De wandelstok was van dichter Hans Berghuis en werd na zijn dood in 1994 geschonken aan Hans van de Waarsenburg. Als oprichter van The Maastricht International Poetry Nights besloot Van de Waarsenburg de wandelstok ter beschikking te stellen als literaire prijs, waaraan door de gemeente Maastricht tevens een geldbedrag van Ä 4.000,- werd verbonden.

Om de twee jaar werd de stok doorgegeven. De Hans Berghuisstok voor PoŽzie werd eerder uitgereikt aan de Chinese dichter Duoduo (2002), de Friese dichter TsjÍbbe Hettinga (2004), de IsraŽlische dichter Ronny Someck (2006), de Zuid-Afrikaanse dichter Breyten Breytenbach (2008) en de Nederlandse dichters Menno Wigman (2010) en Hans Tentije (2012).

De Hans Berghuisstok voor PoŽzie 2014 wordt door het bestuur van MIPN en de gemeente Maastricht toegekend aan Hans van de Waarsenburg voor zijn gehele poŽtische oeuvre, ďwaarin hij op een zeer authentieke manier het tijdsbesef zowel algemeen als persoonlijk heeft uitgedrukt en verbeeldĒ, aldus de jury. De prijs is ook een erkenning van zijn grote betekenis voor de internationalisering van de poŽzie. Hij heeft niet alleen grote dichters naar Nederland gehaald, hij liet ook op vele festivals in het buitenland het publiek kennismaken met Nederlandse poŽzie.