donderdag 31 mei 2018
Hans Dekkers genomineerd voor de Halewijnprijs 2018!

woensdag 16 mei 2018
Fernando Aramburu wint literatuurprijs Premio Strega Europeo 2018

woensdag 4 april 2018
Vaderland van Fernando Aramburu in de Bestseller60!

maandag 19 maart 2018
Zomeraanbieding 2018

vrijdag 2 maart 2018
Veel persaandacht voor Vaderland van Fernando Aramburu

donderdag 1 maart 2018
Lees nu alvast een fragmant uit Vaderland van Fernando Aramburu

dinsdag 20 februari 2018
Het leven in tijden van vrede op longlist van Europese Literatuurprijs

vrijdag 16 februari 2018
De winter voorbij van Isabel Allende op nummer 1 in de Bestseller60!

Presentatie Jozef en zijn broers van Thomas Mann
donderdag 16 oktober 2014

Op 22 oktober 2014 vindt een belangrijke literaire gebeurtenis plaats. Dan wordt, meer dan 70 jaar na het Duitse origineel, de allereerste Nederlandse vertaling van Joseph und seine Brder van Thomas Mann gepresenteerd. Dit magnum opus is in alle wereldtalen vertaald, maar tot nu toe niet in het Nederlands. Daar komt nu eindelijk verandering in.

Presentatie Jozef en zijn broers, Thomas Mann
woensdag 22 oktober
16.00u 19.00u
Singelkerk, Singel 452, Amsterdam

Wilt u bij deze presentatie aanwezig zijn? Stuur dan vr maandag 20 oktober 2014 een e-mail aan: publiciteit@wereldbibliotheek.nl (Machteld de Vos).

De presentatie van Jozef en zijn broers vindt plaats op woensdag 22 oktober in de Singelkerk, Singel 452, te Amsterdam, en duurt van 16 tot 19u. Het programma is als volgt:

Koen van Gulik, uitgever van Wereldbibliotheek, verwelkomt.
Michiel Hagdorn, literatuurwetenschapper en kenner van het werk van Thomas Mann, spreekt over de politiek-culturele context van de Jozef-romans en Manns actuele stellingname ermee.
Eric Moormann, hoogleraar Klassieke Archeologie aan de Radboud Universiteit Nijmegen en groot liefhebber van de Jozef, spreekt over Manns gebruik van de klassieke en Egyptische oudheid.
Jacobine Geel, theologe en televisiepresentatrice, kijkt vanuit religieuze invalshoek naar Jozef en zijn broers.
Henri Bloemen, docent vertalen aan de KU Leuven en lid van de redactieraad voor deze vertaling, spreekt over de opgave die de vertaling van zo'n groot werk betekent.
Uitreiking eerste exemplaar & receptie

Tussen de sprekers in zal muziek klinken: sopraan Leonore van Sloten zingt liederen van Richard Wagner, Richard Strauss en Samuel Barber. Ze wordt daarbij begeleid op de vleugel door Micha van Weers.

Kijk voor meer informatie op: www.jozefenzijnbroers.nl | www.jozefenzijnbroers.be