donderdag 11 januari 2018
De Grote Elena Ferrante Avond op 6 maart!

woensdag 27 december 2017
De cowboykampioen van Aura Xilonen genomineerd voor Libris Mooiste Boekomslag 2017

dinsdag 7 november 2017
Nieuwe roman van Isabel Allende!

dinsdag 31 oktober 2017
Voorjaarsaanbieding 2018 online!

maandag 9 oktober 2017
Elke Veldkamp te gast bij VPRO Boeken

maandag 2 oktober 2017
Wie vlucht en wie blijft van Elena Ferrante nu 15,00

woensdag 13 september 2017
De waren van Danil Rovers op Shortlist ECI Literatuurprijs!

maandag 11 september 2017
Prachtige recensie in VPRO Gids over Het leven in tijden van vrede van Francesco Pecoraro

woensdag 23 augustus 2017
Hoera! Wie vlucht en wie blijft van Ferrante nu ook in Bestseller60!

woensdag 9 augustus 2017
Ode aan Pleidooi voor de rechten van de vrouw van Mary Wollstonecraft op 7 september in Spui25

Presentatie Jozef en zijn broers van Thomas Mann
donderdag 9 oktober 2014

Op 22 oktober 2014 vindt een belangrijke literaire gebeurtenis plaats. Dan wordt, meer dan 70 jaar na het Duitse origineel, de allereerste Nederlandse vertaling van Joseph und seine Brder van Thomas Mann gepresenteerd. Dit magnum opus is in alle wereldtalen vertaald, maar tot nu toe niet in het Nederlands. Daar komt nu eindelijk verandering in.

Presentatie Jozef en zijn broers, Thomas Mann
woensdag 22 oktober
16.00u 19.00u
Singelkerk, Singel 452, Amsterdam

Wilt u bij deze presentatie aanwezig zijn? Stuur dan vr maandag 20 oktober 2014 een e-mail aan: publiciteit@wereldbibliotheek.nl (Machteld de Vos).

Koen van Gulik, uitgever van Wereldbibliotheek, verwelkomt.

Michiel Hagdorn, literatuurwetenschapper en kenner van het werk van Thomas Mann, spreekt over de politiek-culturele context van de Jozef-romans en Manns actuele stellingname ermee.

Eric Moormann, hoogleraar Klassieke Archeologie aan de Radboud Universiteit Nijmegen en groot liefhebber van de Jozef, spreekt over Manns gebruik van de klassieke en Egyptische oudheid.

Jacobine Geel, theologe en televisiepresentatrice, kijkt vanuit religieuze invalshoek naar Jozef en zijn broers.

Henri Bloemen, docent vertalen aan de KU Leuven en lid van de redactieraad voor deze vertaling, spreekt over de opgave die de vertaling van zo'n groot werk betekent.

Uitreiking eerste exemplaar & receptie

Tussen de sprekers in zal muziek klinken: sopraan Leonore van Sloten zingt liederen van Richard Wagner, Richard Strauss en Samuel Barber. Ze wordt daarbij begeleid op de vleugel door Micha van Weers.

Kijk voor meer informatie op: www.jozefenzijnbroers.nl.