Actrice Maggie Gyllenhaal verfilmt ‘De verborgen dochter’ van Elena Ferrante

Internationale première HBO serie ‘De geniale vriendin’ van Ferrante op Filmfestival van Venetië

Presentatie Jozef en zijn broers van Thomas Mann
donderdag 9 oktober 2014

Op 22 oktober 2014 vindt een belangrijke literaire gebeurtenis plaats. Dan wordt, meer dan 70 jaar na het Duitse origineel, de allereerste Nederlandse vertaling van Joseph und seine Brüder van Thomas Mann gepresenteerd. Dit magnum opus is in alle wereldtalen vertaald, maar tot nu toe niet in het Nederlands. Daar komt nu eindelijk verandering in.

Presentatie Jozef en zijn broers, Thomas Mann
woensdag 22 oktober
16.00u – 19.00u
Singelkerk, Singel 452, Amsterdam

Wilt u bij deze presentatie aanwezig zijn? Stuur dan vóór maandag 20 oktober 2014 een e-mail aan: publiciteit@wereldbibliotheek.nl (Machteld de Vos).

Koen van Gulik, uitgever van Wereldbibliotheek, verwelkomt.

Michiel Hagdorn, literatuurwetenschapper en kenner van het werk van Thomas Mann, spreekt over de politiek-culturele context van de Jozef-romans en Manns actuele stellingname ermee.

Eric Moormann, hoogleraar Klassieke Archeologie aan de Radboud Universiteit Nijmegen en groot liefhebber van de Jozef, spreekt over Manns gebruik van de klassieke en Egyptische oudheid.

Jacobine Geel, theologe en televisiepresentatrice, kijkt vanuit religieuze invalshoek naar Jozef en zijn broers.

Henri Bloemen, docent vertalen aan de KU Leuven en lid van de redactieraad voor deze vertaling, spreekt over de opgave die de vertaling van zo'n groot werk betekent.

Uitreiking eerste exemplaar & receptie

Tussen de sprekers in zal muziek klinken: sopraan Leonore van Sloten zingt liederen van Richard Wagner, Richard Strauss en Samuel Barber. Ze wordt daarbij begeleid op de vleugel door Micha van Weers.

Kijk voor meer informatie op: www.jozefenzijnbroers.nl.