donderdag 11 januari 2018
De Grote Elena Ferrante Avond op 6 maart!

woensdag 27 december 2017
De cowboykampioen van Aura Xilonen genomineerd voor Libris Mooiste Boekomslag 2017

dinsdag 7 november 2017
Nieuwe roman van Isabel Allende!

dinsdag 31 oktober 2017
Voorjaarsaanbieding 2018 online!

maandag 9 oktober 2017
Elke Veldkamp te gast bij VPRO Boeken

maandag 2 oktober 2017
Wie vlucht en wie blijft van Elena Ferrante nu €15,00

woensdag 13 september 2017
De waren van Daniël Rovers op Shortlist ECI Literatuurprijs!

maandag 11 september 2017
Prachtige recensie in VPRO Gids over Het leven in tijden van vrede van Francesco Pecoraro

woensdag 23 augustus 2017
Hoera! Wie vlucht en wie blijft van Ferrante nu ook in Bestseller60!

woensdag 9 augustus 2017
Ode aan Pleidooi voor de rechten van de vrouw van Mary Wollstonecraft op 7 september in Spui25

Piet de Rooy wint Prinsjesboekenprijs 2014!
maandag 15 september 2014

Piet de Rooy wint de Prinsjesboekenprijs voor zijn boek Ons stipje op de waereldkaart. De politieke cultuur van modern Nederland.

De Prinsjesboekenprijs werd op 15 september 2014, de dag voor Prinsjesdag, voor de tweede maal uitgereikt voor het beste boek over de landelijke Nederlandse politiek. Piet de Rooy ontving de prijs in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag uit handen van de Commissaris van de Koningin in Limburg.

Alle non-fictie boeken over een politiek onderwerp, verschenen in de periode juli 2013 – juli 2014, komen voor de prijs in aanmerking. De andere genomineerden waren Koningbiografieën – Koning Willem I van Jeroen Koch en Tegen verkiezingen van David Van Reybrouck. De jury bestond uit directeur Kars Veling van ProDemos, Huis voor democratie en rechtsstaat, de Groningse hoogleraar Gerrit Voerman en politiek verslaggever Michiel Breedveld van Radio 1.

Dit jaar wordt de prijs uitgereikt in samenwerking met het NRC Handelsblad. De prijs bestaat uit een geldbedrag van € 2500 en een oorkonde.

In het baanbrekende Ons stipje op de waereldkaart laat Piet de Rooy zien dat niet vreedzaamheid en geleidelijkheid, maar conflicten, strijd en toevalligheden ons land gemaakt hebben tot wat het is. Hij plaatst de totstandkoming van Nederland in het kader van de wereldgeschiedenis en laat zien dat de nationale ontwikkelingen niet zouden hebben plaatsgevonden zonder de grote bewegingen in de wereld.