donderdag 31 mei 2018
Hans Dekkers genomineerd voor de Halewijnprijs 2018!

woensdag 16 mei 2018
Fernando Aramburu wint literatuurprijs Premio Strega Europeo 2018

woensdag 4 april 2018
Vaderland van Fernando Aramburu in de Bestseller60!

maandag 19 maart 2018
Zomeraanbieding 2018

vrijdag 2 maart 2018
Veel persaandacht voor Vaderland van Fernando Aramburu

donderdag 1 maart 2018
Lees nu alvast een fragmant uit Vaderland van Fernando Aramburu

dinsdag 20 februari 2018
Het leven in tijden van vrede op longlist van Europese Literatuurprijs

vrijdag 16 februari 2018
De winter voorbij van Isabel Allende op nummer 1 in de Bestseller60!

Piet de Rooy wint Prinsjesboekenprijs 2014!
maandag 15 september 2014

Piet de Rooy wint de Prinsjesboekenprijs voor zijn boek Ons stipje op de waereldkaart. De politieke cultuur van modern Nederland.

De Prinsjesboekenprijs werd op 15 september 2014, de dag voor Prinsjesdag, voor de tweede maal uitgereikt voor het beste boek over de landelijke Nederlandse politiek. Piet de Rooy ontving de prijs in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag uit handen van de Commissaris van de Koningin in Limburg.

Alle non-fictie boeken over een politiek onderwerp, verschenen in de periode juli 2013 – juli 2014, komen voor de prijs in aanmerking. De andere genomineerden waren Koningbiografieën – Koning Willem I van Jeroen Koch en Tegen verkiezingen van David Van Reybrouck. De jury bestond uit directeur Kars Veling van ProDemos, Huis voor democratie en rechtsstaat, de Groningse hoogleraar Gerrit Voerman en politiek verslaggever Michiel Breedveld van Radio 1.

Dit jaar wordt de prijs uitgereikt in samenwerking met het NRC Handelsblad. De prijs bestaat uit een geldbedrag van € 2500 en een oorkonde.

In het baanbrekende Ons stipje op de waereldkaart laat Piet de Rooy zien dat niet vreedzaamheid en geleidelijkheid, maar conflicten, strijd en toevalligheden ons land gemaakt hebben tot wat het is. Hij plaatst de totstandkoming van Nederland in het kader van de wereldgeschiedenis en laat zien dat de nationale ontwikkelingen niet zouden hebben plaatsgevonden zonder de grote bewegingen in de wereld.