Actrice Maggie Gyllenhaal verfilmt ‘De verborgen dochter’ van Elena Ferrante

Internationale première HBO serie ‘De geniale vriendin’ van Ferrante op Filmfestival van Venetië

Piet de Rooy wint Prinsjesboekenprijs 2014!
maandag 15 september 2014

Piet de Rooy wint de Prinsjesboekenprijs voor zijn boek Ons stipje op de waereldkaart. De politieke cultuur van modern Nederland.

De Prinsjesboekenprijs werd op 15 september 2014, de dag voor Prinsjesdag, voor de tweede maal uitgereikt voor het beste boek over de landelijke Nederlandse politiek. Piet de Rooy ontving de prijs in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag uit handen van de Commissaris van de Koningin in Limburg.

Alle non-fictie boeken over een politiek onderwerp, verschenen in de periode juli 2013 – juli 2014, komen voor de prijs in aanmerking. De andere genomineerden waren Koningbiografieën – Koning Willem I van Jeroen Koch en Tegen verkiezingen van David Van Reybrouck. De jury bestond uit directeur Kars Veling van ProDemos, Huis voor democratie en rechtsstaat, de Groningse hoogleraar Gerrit Voerman en politiek verslaggever Michiel Breedveld van Radio 1.

Dit jaar wordt de prijs uitgereikt in samenwerking met het NRC Handelsblad. De prijs bestaat uit een geldbedrag van € 2500 en een oorkonde.

In het baanbrekende Ons stipje op de waereldkaart laat Piet de Rooy zien dat niet vreedzaamheid en geleidelijkheid, maar conflicten, strijd en toevalligheden ons land gemaakt hebben tot wat het is. Hij plaatst de totstandkoming van Nederland in het kader van de wereldgeschiedenis en laat zien dat de nationale ontwikkelingen niet zouden hebben plaatsgevonden zonder de grote bewegingen in de wereld.