donderdag 31 mei 2018
Hans Dekkers genomineerd voor de Halewijnprijs 2018!

woensdag 16 mei 2018
Fernando Aramburu wint literatuurprijs Premio Strega Europeo 2018

woensdag 4 april 2018
Vaderland van Fernando Aramburu in de Bestseller60!

maandag 19 maart 2018
Zomeraanbieding 2018

vrijdag 2 maart 2018
Veel persaandacht voor Vaderland van Fernando Aramburu

donderdag 1 maart 2018
Lees nu alvast een fragmant uit Vaderland van Fernando Aramburu

dinsdag 20 februari 2018
Het leven in tijden van vrede op longlist van Europese Literatuurprijs

vrijdag 16 februari 2018
De winter voorbij van Isabel Allende op nummer 1 in de Bestseller60!

De onzichtbare hand van Isaac Rosa op shortlist De Groene Waterman Prijs 2014
donderdag 15 mei 2014

De roman De onzichtbare hand van Isaac Rosa staat op de shortlist van De Groene Waterman Prijs 2014.

Deze jaarlijkse prijs bekroont een boek dat er toe doet, dat wil zeggen: een boek dat denken en doen prikkelt, ons raakt door zijn literaire verbeelding of onze blik op de samenleving verruimt. Op de shortlist staan 7 titels die in 2013 verschenen zijn. Er kan vanaf nu hier gestemd worden voor de publieksprijs.

De juryprijs wordt uitgereikt door een vakjury, bestaande uit: Edith, Iris en Katrien van De Groene Waterman, Kristien Bonneure van Cobra en Jef Staes van Arenbergschouwburg. Tijdens een literaire avond op vrijdag 27 juni wordt de winnaar van bekendgemaakt.

In De onzichtbare hand brengt Isaac Rosa een van de grote maar weinig verkende thema’s van onze tijd ter sprake: het werk. Met veel verbeelding, een sprankelende taal en een kleurrijke stijl houdt hij de lezer in de ban van zijn verhaal en laat hij op onnadrukkelijke wijze zijn opvattingen blijken. Hij laat de mensen hun werk verrichten in een voormalige fabriekshal terwijl ze worden gadegeslagen door een wisselend publiek en door de massamedia.