donderdag 11 januari 2018
De Grote Elena Ferrante Avond op 6 maart!

woensdag 27 december 2017
De cowboykampioen van Aura Xilonen genomineerd voor Libris Mooiste Boekomslag 2017

dinsdag 7 november 2017
Nieuwe roman van Isabel Allende!

dinsdag 31 oktober 2017
Voorjaarsaanbieding 2018 online!

maandag 9 oktober 2017
Elke Veldkamp te gast bij VPRO Boeken

maandag 2 oktober 2017
Wie vlucht en wie blijft van Elena Ferrante nu €15,00

woensdag 13 september 2017
De waren van Daniël Rovers op Shortlist ECI Literatuurprijs!

maandag 11 september 2017
Prachtige recensie in VPRO Gids over Het leven in tijden van vrede van Francesco Pecoraro

woensdag 23 augustus 2017
Hoera! Wie vlucht en wie blijft van Ferrante nu ook in Bestseller60!

woensdag 9 augustus 2017
Ode aan Pleidooi voor de rechten van de vrouw van Mary Wollstonecraft op 7 september in Spui25

Elastisch Europa van Robin de Bruin
donderdag 15 mei 2014

Met de Europese verkiezingen in aantocht verschijnt bij Uitgeverij Wereldbibliotheek Elastisch Europa. De integratie van Europa en de Nederlandse politiek, 1947-1968. van Robin de Bruin.

Nederlandse politici brengen de Europese Unie tegenwoordig vooral in verband met Brusselse bemoeizucht en geldverspilling. Hoe anders was dit tijdens de wederopbouw na de Tweede Wereldoorlog, toen een groot deel van de Nederlandse politiek het Europese project hartstochtelijk toejuichte. Achter het vaandel van de Europese eenheid werden uiteenlopende dromen nagejaagd. Zoals de columnist Jerôme Heldring het eens treffend uitdrukte: ‘Het Europese ideaal is elastisch. Het kost niet veel moeite er van alles in onder te brengen.’

In Elastisch Europa wordt afgerekend met de opvatting dat Europese integratie het resultaat zou zijn van een grootscheepse zwendel van samenzwerende eurofiele politieke elites, tegen de wens van hun kiezers in.

Robin de Bruin (1971) is docent moderne Europese geschiedenis bij de opleiding Europese Studies aan de Universiteit van Amsterdam. Eerder werkte hij als docent politieke geschiedenis bij de Universiteit Utrecht en de Vrije Universiteit Amsterdam. Aan die laatste universiteit zal hij op 9 mei 2014 de proefschrifteditie van dit boek verdedigen.

De auteur was op maandag 12 mei te horen in het Radioprogramma NTR Academie (Radio 5). Klik hier om het telefonische interview te beluisteren.