donderdag 11 januari 2018
De Grote Elena Ferrante Avond op 6 maart!

woensdag 27 december 2017
De cowboykampioen van Aura Xilonen genomineerd voor Libris Mooiste Boekomslag 2017

dinsdag 7 november 2017
Nieuwe roman van Isabel Allende!

dinsdag 31 oktober 2017
Voorjaarsaanbieding 2018 online!

maandag 9 oktober 2017
Elke Veldkamp te gast bij VPRO Boeken

maandag 2 oktober 2017
Wie vlucht en wie blijft van Elena Ferrante nu €15,00

woensdag 13 september 2017
De waren van Daniël Rovers op Shortlist ECI Literatuurprijs!

maandag 11 september 2017
Prachtige recensie in VPRO Gids over Het leven in tijden van vrede van Francesco Pecoraro

woensdag 23 augustus 2017
Hoera! Wie vlucht en wie blijft van Ferrante nu ook in Bestseller60!

woensdag 9 augustus 2017
Ode aan Pleidooi voor de rechten van de vrouw van Mary Wollstonecraft op 7 september in Spui25

Boekpresentatie Worden zoals wij in SPUI25
dinsdag 6 mei 2014

Wie een alledaagse spijkerbroek draagt, geldt als vrij individu. Wie afwijkt en een hoofddoek omknoopt, wordt gezien als kuddedier. Hoe zit dat?

Op 21 mei wordt in SPUI25 i.s.m. de afdeling Geschiedenis van de Universiteit van Amsterdam het boek Worden zoals wij. Onderwijs en de opkomst van de geïndividualiseerde samenleving sinds 1945 van Bram Mellink gepresenteerd.

Zijn we wel zo geïndividualiseerd als we denken te zijn? Historicus Bram Mellink deed onderzoek naar onze individualistische idealen en het onderwijs sinds 1945 en kwam tot de conclusie dat ons streven naar zelfontplooiing in feite is ontaard in groepsdwang. Jezelf zijn is norm geworden en wie van die norm afwijkt – de moslim, de orthodoxe christen, maar ook het kind met het rugzakje – moet bekeerd worden; iedereen moet 'worden zoals wij'. Hoe is dit zo gekomen? Kan individualisering wel groepsvorming zijn? En wat voor spanningen levert het Nederlandse geloof in het vrije, zelfstandige individu op in de multiculturele samenleving?

Tijdens de boekpresentatie van Worden zoals wij. Onderwijs en de opkomst van de geïndividualiseerde samenleving sinds 1945 wordt een eerste exemplaar van het boek aangeboden aan Markha Valenta, universitair docent aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Uitgever Koen van Gulik (Uitgeverij Wereldbibliotheek) sluit de avond af.

Aanmelden kan hier.