Kreek Daey Ouwens te gast op de Nacht van de PoŽzie

Internationale premiŤre HBO serie ĎDe geniale vriendiní van Ferrante op Filmfestival van VenetiŽ

Francesco Pecoraro op de shortlist Europese Literatuurprijs 2018

woensdag 13 juni 2018
Najaarsaanbieding 2018 online!

donderdag 31 mei 2018
Hans Dekkers genomineerd voor de Halewijnprijs 2018!

woensdag 16 mei 2018
Fernando Aramburu wint literatuurprijs Premio Strega Europeo 2018

Boekpresentatie De zon is het probleem niet
dinsdag 29 april 2014

Zondag 4 mei wordt in het Lloyd Hotel & de Culturele Ambassade het boek De zon is het probleem niet van DaniŽl Rovers gepresenteerd.

Hoe ziet de wereld er in het echt uit? Met die vraag ging schrijver DaniŽl Rovers de afgelopen jaren telkens weer op pad. In De zon is het probleem niet bezoekt hij een countrydansles in Someren-Eind, geniet van een kaneelparfait op de 45ste verdieping van een wolkenkrabber in Shanghai, plukt peren in Zeeland en reist per bus, trein en boot naar het Italiaanse eiland Lampedusa.

Mali, Brabant, Lampedusa. De horizon van Roversí reizen is breed en de bestemming steeds exotisch. In De zon is het probleem niet staat telkens een andere reisbestemming centraal. Wat gelijk blijft, is de scherpe en melancholische blik waarmee Rovers de wereld observeert en in kaart brengt. Vaak doet hij oorden aan waarvan hij zich afvraagt wat een mens daar in hemelsnaam te zoeken heeft. En juist daardoor stuit hij op waarheden die aan de schrijftafel niet te vinden zijn, die je alleen in den vreemde tegenkomt: dat honden in Kosovo van Acda en De Munnik houden; dat China geen einddoel is; dat kamperen op het Beursplein in Amsterdam gewoon kan; en dat vrijheid van reizen een mythe is.

De boekpresentatie vindt plaats op zondag 4 mei om 15.00u in het Lloyd Hotel & de Culturele Ambassade, Oostelijke Handelskade 34, Amsterdam (inloop + welkomstdrankje: 14.00 uur). Tijdens de presentatie zullen de auteurs Jannie Regnerus, Franca Treur, Anton Valens en DaniŽl Rovers elk een reisverhaal van eigen hand voordragen.

Aanmelden kan via publiciteit@wereldbibliotheek.nl.