donderdag 31 mei 2018
Hans Dekkers genomineerd voor de Halewijnprijs 2018!

woensdag 16 mei 2018
Fernando Aramburu wint literatuurprijs Premio Strega Europeo 2018

woensdag 4 april 2018
Vaderland van Fernando Aramburu in de Bestseller60!

maandag 19 maart 2018
Zomeraanbieding 2018

vrijdag 2 maart 2018
Veel persaandacht voor Vaderland van Fernando Aramburu

donderdag 1 maart 2018
Lees nu alvast een fragmant uit Vaderland van Fernando Aramburu

dinsdag 20 februari 2018
Het leven in tijden van vrede op longlist van Europese Literatuurprijs

vrijdag 16 februari 2018
De winter voorbij van Isabel Allende op nummer 1 in de Bestseller60!

Niels Lyhne van Jens Peter Jacobsen
woensdag 19 februari 2014

‘Iedereen draagt Niels Lyhne in zijn hart, als hij de roman niet al in zijn zak meedraagt.’ - Thomas Mann

Volgende week verschijnt Niels Lyhne van Jens Peter Jacobsen. Deze prachtige Deense klassieker uit 1880 verscheen al in 1916 in vertaling bij Wereldbibliotheek, maar is nu volledig opnieuw vertaald.

Op heel precieze wijze portretteert Jens Peter Jacobsen als een van de eerste schrijvers de tijdgeest van het einde van de negentiende eeuw, gekenmerkt door verwarring door het wegvallen van traditionele denkbeelden, de opkomst van het atheïsme en een algeheel besef van het einde: het einde van een eeuw, van de religie, van burgerlijke normen en waarden, van het leven zelf. De twintigste eeuw komt eraan en krijgt in Niels Lyhne haar eerste contouren. Niet voor niets was dit het boek dat grote indruk maakte op auteurs als Sigmund Freud, Rainer Maria Rilke, Thomas Mann, James Joyce, Arnold Schönberg en Herman Hesse.

Benieuwd? Lees hier vast een fragment!