Actrice Maggie Gyllenhaal verfilmt ‘De verborgen dochter’ van Elena Ferrante

Internationale première HBO serie ‘De geniale vriendin’ van Ferrante op Filmfestival van Venetië

Francesco Pecoraro op de shortlist Europese Literatuurprijs 2018

woensdag 13 juni 2018
Najaarsaanbieding 2018 online!

Novellen van Wereldbibliotheek
woensdag 11 december 2013

Wereldbibliotheek start met een nieuwe reeks: Novellen van Wereldbibliotheek. Deze novellen zijn het literaire antwoord voor mensen die weinig tijd hebben maar wel graag een goed boek lezen. Je stopt ze zo in je tas en ze zijn ook nog eens prachtig om te zien. De reeks begint met één gerenommeerde auteur, één vertaling, en één debuut.

Een ware held van Martin Michael Driessen, de auteur van Vader van God is het verhaal van de broers Luigi en Beppo Fresci, die deel uitmaken van een bataljon soldaten die gevangen worden gehouden, in afwachting van een hooggeplaatste militair die hun lot komt bezegelen. Beppo probeert wanhopig het leven van zijn broer en hemzelf te redden door hun kansen te berekenen, zodat hij weet waar ze moeten gaan staan om executie te voorkomen. Het loopt anders dan ze beiden hadden verwacht.

Mamo van Angi Máté vertelt het verhaal van Angica. Angica groeit op in een straatarm dorp op het Roemeense platteland. Na de dood van haar moeder wordt ze opgevoed door Mamo, haar grootmoeder met het strenge gerimpelde gezicht. Met nieuwsgierige ogen kijkt Angica naar de harde grotemensenwereld waarin elke liefde ontbreekt. Daartegenover zet ze haar eigen sprookjestuin, haar kleurrijke taalgebruik, haar naïviteit en haar onschuldige blik. Voor Angica lijkt alles mogelijk zolang Mamo er is, zolang ze zichzelf kan blijven, zolang de dood van iemand van wie ze houdt haar niet dwingt iemand anders te worden. Maar Mamo is oud en wordt ziek.

Farid is het debuut van Femke Ponsioen. Femke werkt momenteel aan haar roman Een steen leggen, maar schrijft hier over Farid, die zes jaar geleden naar een kindertehuis werd gebracht. Zijn moeder stierf tijdens zijn geboorte en hij is ervan overtuigd dat hij haar dood op zijn geweten heeft. Wanneer op school het kerstspel wordt voorbereid, ziet Farid een kans om zich te verlossen van zijn schuldgevoel. Hij zal een wonder verrichten, en Jezus worden is daartoe de eerste stap. Het wonder komt er, maar met een desastreus gevolg. Jaren later moet hij opnieuw onder ogen zien wat hij heeft veroorzaakt.