donderdag 11 januari 2018
De Grote Elena Ferrante Avond op 6 maart!

woensdag 27 december 2017
De cowboykampioen van Aura Xilonen genomineerd voor Libris Mooiste Boekomslag 2017

dinsdag 7 november 2017
Nieuwe roman van Isabel Allende!

dinsdag 31 oktober 2017
Voorjaarsaanbieding 2018 online!

maandag 9 oktober 2017
Elke Veldkamp te gast bij VPRO Boeken

maandag 2 oktober 2017
Wie vlucht en wie blijft van Elena Ferrante nu €15,00

woensdag 13 september 2017
De waren van Daniël Rovers op Shortlist ECI Literatuurprijs!

maandag 11 september 2017
Prachtige recensie in VPRO Gids over Het leven in tijden van vrede van Francesco Pecoraro

woensdag 23 augustus 2017
Hoera! Wie vlucht en wie blijft van Ferrante nu ook in Bestseller60!

woensdag 9 augustus 2017
Ode aan Pleidooi voor de rechten van de vrouw van Mary Wollstonecraft op 7 september in Spui25

Nieuwe site met werk van en over Jeroen Mettes
maandag 4 november 2013

Op 1 november vond de lancering plaats van www.n30.nl, een nieuwe site over het werk van dichter Jeroen Mettes.

Jeroen Mettes (1978-2006) staat bekend als de grootste revelatie van de Nederlandse poëzie van het afgelopen decennium. Zijn weblog Poëzienotities baarde opzien, en na de uitgave van het tweedelige Nagelaten werk (Wereldbibliotheek 2011) was er veel lof voor zijn meer dan tweehonderd pagina’s tellende prozagedicht N30. Het gedicht werd o.a. in 2012 genomineerd voor de C. Buddingh’-prijs.

De nieuwe site www.n30.nl biedt ruimte aan ongepubliceerd werk van Mettes. Het gaat om delen uit zijn onvoltooide proefschrift The Poetry of the Formless. Ook zijn er fragmenten uit N30 te lezen en de poëtica ‘Politieke poëzie’.

Daarnaast biedt de website een uitgebreid overzicht van teksten over Jeroen Mettes. Meer dan 20 auteurs uit Nederland en Vlaanderen werkten afgelopen jaren aan het zogeheten Mettes-lexicon. Het idee voor het lexicon werd in 2011 ontwikkeld door Stichting Perdu die auteurs uitnodigde een korte tekst te schrijven aan de hand van een steekwoord uit Mettes’ werk. Het lexicon is verder uitgebreid op www.n30.nl en zal komend jaar worden aangevuld met nieuwe bijdragen.

www.n30.nl biedt voorts ruimte aan recensies en beschouwingen over het werk van Jeroen Mettes. De site is daarmee de meest complete verzamelplaats van teksten die verschenen naar aanleiding van Mettes’ werk.