Kreek Daey Ouwens te gast op de Nacht van de PoŽzie

Internationale premiŤre HBO serie ĎDe geniale vriendiní van Ferrante op Filmfestival van VenetiŽ

Francesco Pecoraro op de shortlist Europese Literatuurprijs 2018

woensdag 13 juni 2018
Najaarsaanbieding 2018 online!

donderdag 31 mei 2018
Hans Dekkers genomineerd voor de Halewijnprijs 2018!

woensdag 16 mei 2018
Fernando Aramburu wint literatuurprijs Premio Strega Europeo 2018

22 en 23 mei lezingen Neanderthaler-expert Juan Luis Arsuaga
donderdag 17 maart 2005

Op zondag 22 mei om 14.00 uur geeft Juan Luis Arsuaga een lezing in natuurhistorisch museum Naturalis in LEIDEN. Toegang: Ä3,- Voor inlichtingen:
klik hier

Op maandag 23 mei om 20.00 uur geeft hij een lezing in het Crea-theater van de universiteit van AMSTERDAM. Adres: Turfdraagsterpad 17, 1012 XT Amsterdam. De toegang is gratis. Voor inlichtingen:klik hier

Juan Luis Arsuaga is een wereldberoemde antropoloog en archeoloog, die baanbrekend onderzoek heeft gedaan naar de oorsprong van de mens.
In zijn boek Het halssieraad van de Neanderthaler. Op zoek naar de eerste denkers, de synthese van zijn werk tot nu toe, vertelt Arsuaga het fascinerende verhaal van de Neanderthalers. Neanderthalers zijn altijd afgeschilderd als een primitieve soort met een rudimentair bewustzijn. Maar niets is minder waar. Zij behoorden evolutionair tot de menselijke soort en hadden de meest essentiŽle menselijke kenmerken met ons gemeen: het vermogen tot denken, geloven en voelen. Lange tijd bestonden de Neanderthalers en Cro-Magnons, de menssoort waar de huidige mens van afstamt, naast elkaar. Op een sprankelende manier vertelt Juan Luis Arsuaga over hun beider strijd om te overleven en legt hij uit waarom de Cro-Magnon daar uiteindelijk wel in slaagde en de Neanderthaler niet.