donderdag 11 januari 2018
De Grote Elena Ferrante Avond op 6 maart!

woensdag 27 december 2017
De cowboykampioen van Aura Xilonen genomineerd voor Libris Mooiste Boekomslag 2017

dinsdag 7 november 2017
Nieuwe roman van Isabel Allende!

dinsdag 31 oktober 2017
Voorjaarsaanbieding 2018 online!

maandag 9 oktober 2017
Elke Veldkamp te gast bij VPRO Boeken

maandag 2 oktober 2017
Wie vlucht en wie blijft van Elena Ferrante nu Ä15,00

woensdag 13 september 2017
De waren van DaniŽl Rovers op Shortlist ECI Literatuurprijs!

maandag 11 september 2017
Prachtige recensie in VPRO Gids over Het leven in tijden van vrede van Francesco Pecoraro

woensdag 23 augustus 2017
Hoera! Wie vlucht en wie blijft van Ferrante nu ook in Bestseller60!

woensdag 9 augustus 2017
Ode aan Pleidooi voor de rechten van de vrouw van Mary Wollstonecraft op 7 september in Spui25

22 en 23 mei lezingen Neanderthaler-expert Juan Luis Arsuaga
donderdag 17 maart 2005

Op zondag 22 mei om 14.00 uur geeft Juan Luis Arsuaga een lezing in natuurhistorisch museum Naturalis in LEIDEN. Toegang: Ä3,- Voor inlichtingen:
klik hier

Op maandag 23 mei om 20.00 uur geeft hij een lezing in het Crea-theater van de universiteit van AMSTERDAM. Adres: Turfdraagsterpad 17, 1012 XT Amsterdam. De toegang is gratis. Voor inlichtingen:klik hier

Juan Luis Arsuaga is een wereldberoemde antropoloog en archeoloog, die baanbrekend onderzoek heeft gedaan naar de oorsprong van de mens.
In zijn boek Het halssieraad van de Neanderthaler. Op zoek naar de eerste denkers, de synthese van zijn werk tot nu toe, vertelt Arsuaga het fascinerende verhaal van de Neanderthalers. Neanderthalers zijn altijd afgeschilderd als een primitieve soort met een rudimentair bewustzijn. Maar niets is minder waar. Zij behoorden evolutionair tot de menselijke soort en hadden de meest essentiŽle menselijke kenmerken met ons gemeen: het vermogen tot denken, geloven en voelen. Lange tijd bestonden de Neanderthalers en Cro-Magnons, de menssoort waar de huidige mens van afstamt, naast elkaar. Op een sprankelende manier vertelt Juan Luis Arsuaga over hun beider strijd om te overleven en legt hij uit waarom de Cro-Magnon daar uiteindelijk wel in slaagde en de Neanderthaler niet.