donderdag 11 januari 2018
De Grote Elena Ferrante Avond op 6 maart!

woensdag 27 december 2017
De cowboykampioen van Aura Xilonen genomineerd voor Libris Mooiste Boekomslag 2017

dinsdag 7 november 2017
Nieuwe roman van Isabel Allende!

dinsdag 31 oktober 2017
Voorjaarsaanbieding 2018 online!

maandag 9 oktober 2017
Elke Veldkamp te gast bij VPRO Boeken

maandag 2 oktober 2017
Wie vlucht en wie blijft van Elena Ferrante nu €15,00

woensdag 13 september 2017
De waren van Daniël Rovers op Shortlist ECI Literatuurprijs!

maandag 11 september 2017
Prachtige recensie in VPRO Gids over Het leven in tijden van vrede van Francesco Pecoraro

woensdag 23 augustus 2017
Hoera! Wie vlucht en wie blijft van Ferrante nu ook in Bestseller60!

woensdag 9 augustus 2017
Ode aan Pleidooi voor de rechten van de vrouw van Mary Wollstonecraft op 7 september in Spui25

Vandaag verschijnt: Geschiedenis is overal
dinsdag 15 oktober 2013

In de Maand van de Geschiedenis verschijnt op vandaag: Geschiedenis is overal, onder redactie van Frank Huisman, Nico Randeraad en Georgi Verbeeck

Achter elk gebouw, voertuig, standbeeld, landschap gaat een fascinerend historisch verhaal schuil. Lees de krant, kijk naar de televisie – geen nieuws zonder verleden. Luister naar de verhalen over vroeger – je eigen wereld verandert erdoor van kleur.

Geschiedenis begint met verwondering. Waarom heeft Nederland eigenlijk een koningshuis? Hoe is de Europese Unie ontstaan? Maar ook: hoe is de dodenherdenking op 4 mei tot stand gekomen? Waarom is de fiets zo populair bij ons? Waarom al dat gesleep met graven op Spaanse kerkhoven? Waarom was het spelletje Electro! zo populair? Wie was de Reus van Rotterdam en waarom kreeg hij een standbeeld?

De verwondering en nieuwsgierigheid van vakhistorici verschillen niet van die van ieder ander. Maar omgaan met het verleden is hun beroep. In dit boek laat een aantal van hen zien hoe zij hun verwondering voor een onderwerp omzetten in onderzoek, hoe historisch onderzoek in zijn werk gaat, hoe ze tot resultaten komen en wat die voor ons kunnen betekenen. Zo krijg je een kans om mee te kijken in de historische keuken – en je kunt bovendien reageren op wat je krijgt voorgezet via: geschiedenisisoveral@gmail.com

De presentatie van het boek vindt plaats tijdens het historisch café van het Koninklijk Limburgs Geschied- en Oudheidkundig Genootschap, Historische Kring Maastricht op dinsdag 15 oktober 2013 van 19.30 tot ca. 21.30 uur in het Grand Café Soiron, Museum aan het Vrijthof, Maastricht. (toegangsprijs: € 4,00, inclusief consumptiebonnen)

Kijk hier voor het programma van de avond.