Internationale première HBO serie ‘De geniale vriendin’ van Ferrante op Filmfestival van Venetië

Francesco Pecoraro op de shortlist Europese Literatuurprijs 2018

woensdag 13 juni 2018
Najaarsaanbieding 2018 online!

donderdag 31 mei 2018
Hans Dekkers genomineerd voor de Halewijnprijs 2018!

woensdag 16 mei 2018
Fernando Aramburu wint literatuurprijs Premio Strega Europeo 2018

Vandaag verschijnt: Geschiedenis is overal
dinsdag 15 oktober 2013

In de Maand van de Geschiedenis verschijnt op vandaag: Geschiedenis is overal, onder redactie van Frank Huisman, Nico Randeraad en Georgi Verbeeck

Achter elk gebouw, voertuig, standbeeld, landschap gaat een fascinerend historisch verhaal schuil. Lees de krant, kijk naar de televisie – geen nieuws zonder verleden. Luister naar de verhalen over vroeger – je eigen wereld verandert erdoor van kleur.

Geschiedenis begint met verwondering. Waarom heeft Nederland eigenlijk een koningshuis? Hoe is de Europese Unie ontstaan? Maar ook: hoe is de dodenherdenking op 4 mei tot stand gekomen? Waarom is de fiets zo populair bij ons? Waarom al dat gesleep met graven op Spaanse kerkhoven? Waarom was het spelletje Electro! zo populair? Wie was de Reus van Rotterdam en waarom kreeg hij een standbeeld?

De verwondering en nieuwsgierigheid van vakhistorici verschillen niet van die van ieder ander. Maar omgaan met het verleden is hun beroep. In dit boek laat een aantal van hen zien hoe zij hun verwondering voor een onderwerp omzetten in onderzoek, hoe historisch onderzoek in zijn werk gaat, hoe ze tot resultaten komen en wat die voor ons kunnen betekenen. Zo krijg je een kans om mee te kijken in de historische keuken – en je kunt bovendien reageren op wat je krijgt voorgezet via: geschiedenisisoveral@gmail.com

De presentatie van het boek vindt plaats tijdens het historisch café van het Koninklijk Limburgs Geschied- en Oudheidkundig Genootschap, Historische Kring Maastricht op dinsdag 15 oktober 2013 van 19.30 tot ca. 21.30 uur in het Grand Café Soiron, Museum aan het Vrijthof, Maastricht. (toegangsprijs: € 4,00, inclusief consumptiebonnen)

Kijk hier voor het programma van de avond.