donderdag 11 januari 2018
De Grote Elena Ferrante Avond op 6 maart!

woensdag 27 december 2017
De cowboykampioen van Aura Xilonen genomineerd voor Libris Mooiste Boekomslag 2017

dinsdag 7 november 2017
Nieuwe roman van Isabel Allende!

dinsdag 31 oktober 2017
Voorjaarsaanbieding 2018 online!

maandag 9 oktober 2017
Elke Veldkamp te gast bij VPRO Boeken

maandag 2 oktober 2017
Wie vlucht en wie blijft van Elena Ferrante nu €15,00

woensdag 13 september 2017
De waren van Daniël Rovers op Shortlist ECI Literatuurprijs!

maandag 11 september 2017
Prachtige recensie in VPRO Gids over Het leven in tijden van vrede van Francesco Pecoraro

woensdag 23 augustus 2017
Hoera! Wie vlucht en wie blijft van Ferrante nu ook in Bestseller60!

woensdag 9 augustus 2017
Ode aan Pleidooi voor de rechten van de vrouw van Mary Wollstonecraft op 7 september in Spui25

Vandaag, 10.30u: Deirdre Enthoven op BNR Nieuwsradio
dinsdag 10 september 2013

Artsen, bankiers, rechters, generaals, politici, de jeugdzorg: in de media kunnen ze het zelden goed doen. Ze lijken vooral fouten te maken of te kiezen voor hun eigenbelang, en ze houden geen rekening met wat de samenleving van hen vraagt en wat wij vinden dat juist is. Maar wat weten wij eigenlijk over de dilemma’s waar deze professionals tegen aanlopen, en hoe ze hun keuzes maken? Welke rol speelt het verstand daarbij, en welke rol het gevoel? En wat kunnen wij daarvan leren?

Vandaag om 10.30u is auteur Deirdre Enthoven te gast bij Paul van Liempt op BNR Nieuwsradio. Ze zal daar spreken over haar eerste boek, getiteld Bewogen besluiten, dat deze week verschijnt.

In Bewogen besluiten interviewt Deirdre Enthoven achttien mensen wier beslissingen grote consequenties hebben voor anderen, zozeer zelfs dat het soms over leven en dood gaat. Oud-generaal Dick Berlijn vertelt over luchtaanvallen in Afghanistan waarbij burgerslachtoffers vallen, oud-bankier Jan Kalff over de dynamiek op de directieverdieping van ABN Amro, en crisismanager Tjibbe Joustra over het vernietigen van tienduizenden dieren bij een uitbraak van besmettelijke ziekten. Maar ook een medewerker van Bureau jeugdzorg, een functionaris van de Immigratie- en Naturalisatiedienst, een huisarts, een rechter en vele anderen komen aan het woord over de manier waarop zij omgaan met dilemma’s en hoe hun bewogen beslissingen tot stand komen.