woensdag 4 april 2018
Vaderland van Fernando Aramburu in de Bestseller60!

maandag 19 maart 2018
Zomeraanbieding 2018

vrijdag 2 maart 2018
Veel persaandacht voor Vaderland van Fernando Aramburu

donderdag 1 maart 2018
Lees nu alvast een fragmant uit Vaderland van Fernando Aramburu

dinsdag 20 februari 2018
Het leven in tijden van vrede op longlist van Europese Literatuurprijs

vrijdag 16 februari 2018
De winter voorbij van Isabel Allende op nummer 1 in de Bestseller60!

maandag 5 februari 2018
De nieuwe roman van Isabel Allende is nu te koop!

vrijdag 26 januari 2018
Nieuwe literatuurprijs vernoemd naar Sybren Polet

donderdag 11 januari 2018
De Grote Elena Ferrante Avond op 6 maart

Vandaag, 10.30u: Deirdre Enthoven op BNR Nieuwsradio
dinsdag 10 september 2013

Artsen, bankiers, rechters, generaals, politici, de jeugdzorg: in de media kunnen ze het zelden goed doen. Ze lijken vooral fouten te maken of te kiezen voor hun eigenbelang, en ze houden geen rekening met wat de samenleving van hen vraagt en wat wij vinden dat juist is. Maar wat weten wij eigenlijk over de dilemma’s waar deze professionals tegen aanlopen, en hoe ze hun keuzes maken? Welke rol speelt het verstand daarbij, en welke rol het gevoel? En wat kunnen wij daarvan leren?

Vandaag om 10.30u is auteur Deirdre Enthoven te gast bij Paul van Liempt op BNR Nieuwsradio. Ze zal daar spreken over haar eerste boek, getiteld Bewogen besluiten, dat deze week verschijnt.

In Bewogen besluiten interviewt Deirdre Enthoven achttien mensen wier beslissingen grote consequenties hebben voor anderen, zozeer zelfs dat het soms over leven en dood gaat. Oud-generaal Dick Berlijn vertelt over luchtaanvallen in Afghanistan waarbij burgerslachtoffers vallen, oud-bankier Jan Kalff over de dynamiek op de directieverdieping van ABN Amro, en crisismanager Tjibbe Joustra over het vernietigen van tienduizenden dieren bij een uitbraak van besmettelijke ziekten. Maar ook een medewerker van Bureau jeugdzorg, een functionaris van de Immigratie- en Naturalisatiedienst, een huisarts, een rechter en vele anderen komen aan het woord over de manier waarop zij omgaan met dilemma’s en hoe hun bewogen beslissingen tot stand komen.