donderdag 31 mei 2018
Hans Dekkers genomineerd voor de Halewijnprijs 2018!

woensdag 16 mei 2018
Fernando Aramburu wint literatuurprijs Premio Strega Europeo 2018

woensdag 4 april 2018
Vaderland van Fernando Aramburu in de Bestseller60!

maandag 19 maart 2018
Zomeraanbieding 2018

vrijdag 2 maart 2018
Veel persaandacht voor Vaderland van Fernando Aramburu

donderdag 1 maart 2018
Lees nu alvast een fragmant uit Vaderland van Fernando Aramburu

dinsdag 20 februari 2018
Het leven in tijden van vrede op longlist van Europese Literatuurprijs

vrijdag 16 februari 2018
De winter voorbij van Isabel Allende op nummer 1 in de Bestseller60!

'De oksels van de bok' genomineerd voor Herman De Coninck Prijs 2013
donderdag 13 december 2012

De jury van de Herman De Coninck Prijs 2013 heeft de vijf dichters bekendgemaakt die met hun bundel zijn genomineerd. Dat zijn: Annemarie Estor, Miguel Declercq, Delphine Lecompte, Xavier Roelens en David Troch. Annemarie Estor is genomineerd met haar tweede dichtbundel, De oksels van de bok.

Op Gedichtendag, donderdag 31 januari 2013, wordt de prijs uitgereikt op een muzikale avond met Sarah Ferri in de Antwerpse Arenbergschouwburg, met de steun van de Provincie Antwerpen.

Het juryrapport over De oksels van de bok

De jury bekroonde twee jaar geleden al het debuut van Annemarie Estor. Haar bundel De oksels van de bok gaat eigenzinnig door op de toen blootgelegde en unieke poŽtica. Met een zinnelijke beeldtaal creŽert Estor een gedurfde nieuwe mythologie over een verboden en destructieve liefdesrelatie tussen een jonge vrouw en een half dierlijke/half duivelse, half menselijke/half goddelijke verleider. Geworteld in Kalmthoutse grond verft Estor plastische beelden en boetseert ze met taal vele betekenis- en leeslagen. Daarbij staan de verzen krachtig op zichzelf maar vormen ze ook een vanzelfsprekend organisch onderdeel van de grotere poŽtische vertelling.

Bestel hier de bundel van Annemarie Estor.