woensdag 4 april 2018
Vaderland van Fernando Aramburu in de Bestseller60!

maandag 19 maart 2018
Zomeraanbieding 2018

vrijdag 2 maart 2018
Veel persaandacht voor Vaderland van Fernando Aramburu

donderdag 1 maart 2018
Lees nu alvast een fragmant uit Vaderland van Fernando Aramburu

dinsdag 20 februari 2018
Het leven in tijden van vrede op longlist van Europese Literatuurprijs

vrijdag 16 februari 2018
De winter voorbij van Isabel Allende op nummer 1 in de Bestseller60!

maandag 5 februari 2018
De nieuwe roman van Isabel Allende is nu te koop!

vrijdag 26 januari 2018
Nieuwe literatuurprijs vernoemd naar Sybren Polet

donderdag 11 januari 2018
De Grote Elena Ferrante Avond op 6 maart

'Ik ben Maan' wint Zeeuwse Boekenprijs 2012
maandag 12 november 2012

Afgelopen zaterdag is bekend gemaakt dat Ik ben Maan, de debuutroman van Maan, de Zeeuwse Boekenprijs 2012 heeft gewonnen. Dat onthulde juryvoorzitter Karla Peijs zaterdagavond tijdens een diner in de Zeeuwse Bibliotheek in Middelburg.

"Met haar on-Nederlandse barokke stijl, grillige maar ook weloverwogen romancompositie en lef schreef ze een van de meest prikkelende debuten van de laatste tijd", zei Peijs over de winnares. "Een boek met tomeloze literaire ambities, dwars, onorthodox en provocerend."

Voor de prijs waren dit jaar 46 titels ingestuurd. De jury had er vijf genomineerd. Behalve 'Ik ben Maan' waren dat 'Licht/Light' van Jan van Munster, 'Café Walraven' van Jan van Rijsingen, 'Hier, 20 jaar Blřf' van Ernst Jan Rozendaal en 'Een meedogenloze vrede' van André van der Veeke. Het was de tiende keer dat de Zeeuwse Boekenprijs werd uitgereikt.

De PZC publieksprijs ging naar het boek Omer Gielliet van Frans Meijaard, Reggie Corijn en Wilma Valk. De oeuvreprijs van de Zeeuwse boekhandelaren ging naar Kees Slager.

Klik hier om Ik ben Maan te bestellen.