donderdag 31 mei 2018
Hans Dekkers genomineerd voor de Halewijnprijs 2018!

woensdag 16 mei 2018
Fernando Aramburu wint literatuurprijs Premio Strega Europeo 2018

woensdag 4 april 2018
Vaderland van Fernando Aramburu in de Bestseller60!

maandag 19 maart 2018
Zomeraanbieding 2018

vrijdag 2 maart 2018
Veel persaandacht voor Vaderland van Fernando Aramburu

donderdag 1 maart 2018
Lees nu alvast een fragmant uit Vaderland van Fernando Aramburu

dinsdag 20 februari 2018
Het leven in tijden van vrede op longlist van Europese Literatuurprijs

vrijdag 16 februari 2018
De winter voorbij van Isabel Allende op nummer 1 in de Bestseller60!

Lies van Gasse, Annemarie Estor en Maan op de Vlaamse Boekenbeurs!
woensdag 31 oktober 2012

Vanaf vandaag 31 oktober tot 11 november wordt in Vlaanderen de Boekenbeurs georganiseerd. Het thema van dit jaar is de Boekenheld. Maar waaruit bestaat de heldhaftigheid van een schrijver, en hoe kunnen we ze bij jonge auteurs herkennen? Het antwoord krijg je op de Jonge Helden stand (Hal 4 - stand 429).

Curator Lies Van Gasse, dichter en beeldend kunstenaar, brengt er het kruim van de jongste generatie schrijvers bij elkaar. Jonge Helden wordt een stand waar voortdurend wat te beleven valt en waar je elke dag een ander talent leert kennen.

Meer dan 30 auteurs scherpen hun pennen om het beste van zichzelf te geven. Een van de auteurs is Maan die bij Wereldbibliotheek debuteerde met de roman Ik ben Maan. Ook dichteres Annemarie Estor (Vuurdoorn me, De oksels van de bok) staat op het podium.

De grootst gemene deler tussen de schrijvers van morgen is dat zij gemakkelijk bruggen slaan met het publiek door andere kunstdisciplines en (multi)media te betrekken in hun schrijven. Stuk voor stuk brengt elke Jonge Held op een geheel eigen wijze het geschrevene vol bezieling aan de man. Misschien is het net dat dat hen tot helden maakt.

Een greepje uit de geprogrammeerde Jonge Helden staat op www.boekenbeurs.be.