donderdag 11 januari 2018
De Grote Elena Ferrante Avond op 6 maart!

woensdag 27 december 2017
De cowboykampioen van Aura Xilonen genomineerd voor Libris Mooiste Boekomslag 2017

dinsdag 7 november 2017
Nieuwe roman van Isabel Allende!

dinsdag 31 oktober 2017
Voorjaarsaanbieding 2018 online!

maandag 9 oktober 2017
Elke Veldkamp te gast bij VPRO Boeken

maandag 2 oktober 2017
Wie vlucht en wie blijft van Elena Ferrante nu €15,00

woensdag 13 september 2017
De waren van Daniël Rovers op Shortlist ECI Literatuurprijs!

maandag 11 september 2017
Prachtige recensie in VPRO Gids over Het leven in tijden van vrede van Francesco Pecoraro

woensdag 23 augustus 2017
Hoera! Wie vlucht en wie blijft van Ferrante nu ook in Bestseller60!

woensdag 9 augustus 2017
Ode aan Pleidooi voor de rechten van de vrouw van Mary Wollstonecraft op 7 september in Spui25

Nieuwe Armada wordt feestelijk gepresenteerd
woensdag 19 september 2012

In het leven van iedere schrijver is een datum aan te wijzen waarop zijn of haar schrijverschap een cruciale wending nam: een ontmoeting, een reis, een ongeval, een ramp. Hierover gaat het nieuwe Armada-nummer (68), Beslissende dagen, dat eind september verschijnt.

Fameus zijn 16 juni 1904, toen James Joyce en Nora Barnacle samen gingen wandelen, en 27 november 1909, de dag dat Marcel Proust besloot zich uit de wereld terug te trekken om zich geheel te wijden aan het schrijven van de Recherche. Het werden data die de literatuurgeschiedenis hebben gemaakt tot wat ze nu is.

Onder gastredactie van Maarten Asscher verhaalt deze aflevering van Armada, samengebald in het perspectief van hun werk, over de beslissende dag voor het schrijverschap van Hella Haasse, Yorgos Seferis, Shen Congwen, Bohumil Hrabal, Elias Canetti, Henrik Ibsen, Willem Bilderdijk, Fjodor Dostojevski, Georges Perec, Jun’ichirō Tanizaki en vele anderen.

Presentatie 5 oktober

Beslissende dagen wordt in samenwerking met Athenaeum Boekhandel feestelijk gepresenteerd op vrijdag 5 oktober van 17.00 tot 19.00 uur in Spui25. De presentatie van deze namiddag is in handen van Maarten Asscher en er zijn lezingen van Hans Renders over de rol van individuele data in de theorie van de biografie, Suze van der Poll over de betekenis van 12 september 1863 voor het schrijverschap van Henrik Ibsen en Willem G. Weststeijn over 4 oktober 1866, een historische dag voor het leven en werk van Fjodor Dostojevski.

De toegang is gratis, u dient zich wel tijdig aan te melden via www.spui25.nl/programma.