Internationale première HBO serie ‘De geniale vriendin’ van Ferrante op Filmfestival van Venetië

Francesco Pecoraro op de shortlist Europese Literatuurprijs 2018

woensdag 13 juni 2018
Najaarsaanbieding 2018 online!

donderdag 31 mei 2018
Hans Dekkers genomineerd voor de Halewijnprijs 2018!

woensdag 16 mei 2018
Fernando Aramburu wint literatuurprijs Premio Strega Europeo 2018

Nieuwe Armada wordt feestelijk gepresenteerd
woensdag 19 september 2012

In het leven van iedere schrijver is een datum aan te wijzen waarop zijn of haar schrijverschap een cruciale wending nam: een ontmoeting, een reis, een ongeval, een ramp. Hierover gaat het nieuwe Armada-nummer (68), Beslissende dagen, dat eind september verschijnt.

Fameus zijn 16 juni 1904, toen James Joyce en Nora Barnacle samen gingen wandelen, en 27 november 1909, de dag dat Marcel Proust besloot zich uit de wereld terug te trekken om zich geheel te wijden aan het schrijven van de Recherche. Het werden data die de literatuurgeschiedenis hebben gemaakt tot wat ze nu is.

Onder gastredactie van Maarten Asscher verhaalt deze aflevering van Armada, samengebald in het perspectief van hun werk, over de beslissende dag voor het schrijverschap van Hella Haasse, Yorgos Seferis, Shen Congwen, Bohumil Hrabal, Elias Canetti, Henrik Ibsen, Willem Bilderdijk, Fjodor Dostojevski, Georges Perec, Jun’ichirō Tanizaki en vele anderen.

Presentatie 5 oktober

Beslissende dagen wordt in samenwerking met Athenaeum Boekhandel feestelijk gepresenteerd op vrijdag 5 oktober van 17.00 tot 19.00 uur in Spui25. De presentatie van deze namiddag is in handen van Maarten Asscher en er zijn lezingen van Hans Renders over de rol van individuele data in de theorie van de biografie, Suze van der Poll over de betekenis van 12 september 1863 voor het schrijverschap van Henrik Ibsen en Willem G. Weststeijn over 4 oktober 1866, een historische dag voor het leven en werk van Fjodor Dostojevski.

De toegang is gratis, u dient zich wel tijdig aan te melden via www.spui25.nl/programma.