donderdag 11 januari 2018
De Grote Elena Ferrante Avond op 6 maart!

woensdag 27 december 2017
De cowboykampioen van Aura Xilonen genomineerd voor Libris Mooiste Boekomslag 2017

dinsdag 7 november 2017
Nieuwe roman van Isabel Allende!

dinsdag 31 oktober 2017
Voorjaarsaanbieding 2018 online!

maandag 9 oktober 2017
Elke Veldkamp te gast bij VPRO Boeken

maandag 2 oktober 2017
Wie vlucht en wie blijft van Elena Ferrante nu Ä15,00

woensdag 13 september 2017
De waren van DaniŽl Rovers op Shortlist ECI Literatuurprijs!

maandag 11 september 2017
Prachtige recensie in VPRO Gids over Het leven in tijden van vrede van Francesco Pecoraro

woensdag 23 augustus 2017
Hoera! Wie vlucht en wie blijft van Ferrante nu ook in Bestseller60!

woensdag 9 augustus 2017
Ode aan Pleidooi voor de rechten van de vrouw van Mary Wollstonecraft op 7 september in Spui25

Peter Raedts genomineerd voor Libris Geschiedenis Prijs
maandag 9 juli 2012

Peter Raedts is met De ontdekking van de Middeleeuwen - Geschiedenis van een illusie genomineerd voor de Libris Geschiedenis Prijs 2012. De longlist met tien titels werd zaterdag 7 juli in de Volkskrant bekend gemaakt.

De Libris Geschiedenis Prijs is een initiatief van Historisch Nieuwsblad, Libris, NTR/VPRO, Rijksmuseum Amsterdam en de Volkskrant en bestaat uit een geldbedrag van 20.000 euro.

Uit een lijst van meer dan driehonderd historische boeken heeft de jury de volgende tien titels genomineerd:

Bart van der Boom: ĎWij weten niets van hun lot'. Gewone Nederlanders en de Holocaust, Piet Emmer en Jos Gommans: Rijk aan de rand van de wereld. De geschiedenis van Nederland overzee 1600-1800, Coos Huijsen: Nederland en het verhaal van Oranje, Ileen Montijn: Hoog geboren. 250 jaar adellijk leven in Nederland, Jos Palm: Moederkerk. Ondergang van de roomse kerk, Lodewijk Petram: De bakermat van de beurs. Hoe in zeventiende-eeuws Amsterdam de moderne aandelenhandel ontstond, Peter Raedts: De ontdekking van de Middeleeuwen. Geschiedenis van een illusie, Jan Willem Stutje: Ferdinand Domela Nieuwenhuis. Een romantische revolutionair, Marja Vuijsje: Ons kamp. Een min of meer joodse geschiedenis, H.L. Wesseling: De man die nee zei. Charles de Gaulle, 1890-1970.

Jury
De jury van 2012 wordt gevormd door Henri Beunders, hoogleraar Geschiedenis, Maatschappij en Cultuur aan de Erasmus Universiteit Rotterdam; Carla Boos, voormalig eindredacteur NTR-televisie; Martine Gosselink, hoofd afdeling Geschiedenis van het Rijksmuseum Amsterdam; Johannes Houwink Ten Cate, hoogleraar Holocaust- en Genocidestudies aan de Universiteit van Amsterdam; Martin Sommer, redacteur van de Volkskrant en Frans Smits, hoofdredacteur van Historisch Nieuwsblad. Juryvoorzitter is dit jaar Pieter Broertjes, burgemeester van Hilversum en voormalig hoofdredacteur van de Volkskrant.

Uitreiking
Begin september wordt de shortlist van vijf boeken gepubliceerd, en buigt de jury zich over de uitverkiezing van de winnaar. Op 27 oktober 2012 wordt de Libris Geschiedenis Prijs 2012 uitgereikt door juryvoorzitter Pieter Broertjes tijdens de Nacht van de Geschiedenis in het Rijksmuseum.

Libris Geschiedenis Prijs
De Libris Geschiedenis Prijs bekroont historische boeken die een algemeen publiek aanspreken. Oorspronkelijkheid, leesbaarheid en historische degelijkheid zijn de belangrijkste criteria. Met deze prijs willen de initiatiefnemers een stimulans geven aan het goede historische boek in Nederland.