Actrice Maggie Gyllenhaal verfilmt ‘De verborgen dochter’ van Elena Ferrante

Internationale première HBO serie ‘De geniale vriendin’ van Ferrante op Filmfestival van Venetië

Francesco Pecoraro op de shortlist Europese Literatuurprijs 2018

woensdag 13 juni 2018
Najaarsaanbieding 2018 online!

Knol en Vlaminck geselecteerd door Nederlands Letterenfonds
maandag 16 april 2012

Elk voor- en najaar maakt het Nederlands Letterenfonds samen met het Vlaamse Fonds voor de Letteren een selectie uit het boekenaanbod. Het doel is om deze boeken op internationaal niveau onder de aandacht te brengen, zodat ze door buitenlandse uitgevers worden opgemerkt en uiteindelijk vertaald. Dit voorjaar zijn twee van onze titels geselecteerd.

Alles kan kapot

Van Martijn Knol verscheen afgelopen jaar de vuistdikke roman Alles kan kapot. Dit is een rijke roman over liefde en familiebanden, over de drang om te scheppen, over de vernietigende kracht van de seksualiteit. En alles wat kapot kan, gaat kapot. Families. Huwelijken. Vriendschappen. Hele beschavingen. Sommige personages accepteren dat, andere verzetten zich ertegen, sommige zoeken de oorzaken voor de verwoesting en het verval in het verleden, andere keren zich juist van dat verleden af. Wat hen bindt: de wil om te overleven.

Brandlucht

Kun je een streep zetten door je afkomst en opnieuw beginnen – zonder familiebanden? De hoofdpersonen in deze roman proberen het ieder op hun eigen manier – met verschrikkelijke gevolgen.
Van de Vlaamse auteur Erik Vlaminck verscheen vorig jaar zomer de roman Brandlucht. Vlaminck laat op zijn geheel eigen wijze de verschillende stemmen klinken in deze roman over de banden van het bloed en het verleden. De vader en moeder van Elly vertellen hun verhaal, Elly zelf, en tot slot Linda. Ieder van hen kijkt anders naar de gebeurtenissen, en toch hebben ze allemaal gelijk.

Meer informatie over de 10 Books from Holland and Flanders vindt u op deze site.