woensdag 4 april 2018
Vaderland van Fernando Aramburu in de Bestseller60!

maandag 19 maart 2018
Zomeraanbieding 2018

vrijdag 2 maart 2018
Veel persaandacht voor Vaderland van Fernando Aramburu

donderdag 1 maart 2018
Lees nu alvast een fragmant uit Vaderland van Fernando Aramburu

dinsdag 20 februari 2018
Het leven in tijden van vrede op longlist van Europese Literatuurprijs

vrijdag 16 februari 2018
De winter voorbij van Isabel Allende op nummer 1 in de Bestseller60!

maandag 5 februari 2018
De nieuwe roman van Isabel Allende is nu te koop!

vrijdag 26 januari 2018
Nieuwe literatuurprijs vernoemd naar Sybren Polet

donderdag 11 januari 2018
De Grote Elena Ferrante Avond op 6 maart

Knol en Vlaminck geselecteerd door Nederlands Letterenfonds
maandag 16 april 2012

Elk voor- en najaar maakt het Nederlands Letterenfonds samen met het Vlaamse Fonds voor de Letteren een selectie uit het boekenaanbod. Het doel is om deze boeken op internationaal niveau onder de aandacht te brengen, zodat ze door buitenlandse uitgevers worden opgemerkt en uiteindelijk vertaald. Dit voorjaar zijn twee van onze titels geselecteerd.

Alles kan kapot

Van Martijn Knol verscheen afgelopen jaar de vuistdikke roman Alles kan kapot. Dit is een rijke roman over liefde en familiebanden, over de drang om te scheppen, over de vernietigende kracht van de seksualiteit. En alles wat kapot kan, gaat kapot. Families. Huwelijken. Vriendschappen. Hele beschavingen. Sommige personages accepteren dat, andere verzetten zich ertegen, sommige zoeken de oorzaken voor de verwoesting en het verval in het verleden, andere keren zich juist van dat verleden af. Wat hen bindt: de wil om te overleven.

Brandlucht

Kun je een streep zetten door je afkomst en opnieuw beginnen zonder familiebanden? De hoofdpersonen in deze roman proberen het ieder op hun eigen manier met verschrikkelijke gevolgen.
Van de Vlaamse auteur Erik Vlaminck verscheen vorig jaar zomer de roman Brandlucht. Vlaminck laat op zijn geheel eigen wijze de verschillende stemmen klinken in deze roman over de banden van het bloed en het verleden. De vader en moeder van Elly vertellen hun verhaal, Elly zelf, en tot slot Linda. Ieder van hen kijkt anders naar de gebeurtenissen, en toch hebben ze allemaal gelijk.

Meer informatie over de 10 Books from Holland and Flanders vindt u op deze site.