donderdag 11 januari 2018
De Grote Elena Ferrante Avond op 6 maart!

woensdag 27 december 2017
De cowboykampioen van Aura Xilonen genomineerd voor Libris Mooiste Boekomslag 2017

dinsdag 7 november 2017
Nieuwe roman van Isabel Allende!

dinsdag 31 oktober 2017
Voorjaarsaanbieding 2018 online!

maandag 9 oktober 2017
Elke Veldkamp te gast bij VPRO Boeken

maandag 2 oktober 2017
Wie vlucht en wie blijft van Elena Ferrante nu 15,00

woensdag 13 september 2017
De waren van Danil Rovers op Shortlist ECI Literatuurprijs!

maandag 11 september 2017
Prachtige recensie in VPRO Gids over Het leven in tijden van vrede van Francesco Pecoraro

woensdag 23 augustus 2017
Hoera! Wie vlucht en wie blijft van Ferrante nu ook in Bestseller60!

woensdag 9 augustus 2017
Ode aan Pleidooi voor de rechten van de vrouw van Mary Wollstonecraft op 7 september in Spui25

Knol en Vlaminck geselecteerd door Nederlands Letterenfonds
maandag 16 april 2012

Elk voor- en najaar maakt het Nederlands Letterenfonds samen met het Vlaamse Fonds voor de Letteren een selectie uit het boekenaanbod. Het doel is om deze boeken op internationaal niveau onder de aandacht te brengen, zodat ze door buitenlandse uitgevers worden opgemerkt en uiteindelijk vertaald. Dit voorjaar zijn twee van onze titels geselecteerd.

Alles kan kapot

Van Martijn Knol verscheen afgelopen jaar de vuistdikke roman Alles kan kapot. Dit is een rijke roman over liefde en familiebanden, over de drang om te scheppen, over de vernietigende kracht van de seksualiteit. En alles wat kapot kan, gaat kapot. Families. Huwelijken. Vriendschappen. Hele beschavingen. Sommige personages accepteren dat, andere verzetten zich ertegen, sommige zoeken de oorzaken voor de verwoesting en het verval in het verleden, andere keren zich juist van dat verleden af. Wat hen bindt: de wil om te overleven.

Brandlucht

Kun je een streep zetten door je afkomst en opnieuw beginnen zonder familiebanden? De hoofdpersonen in deze roman proberen het ieder op hun eigen manier met verschrikkelijke gevolgen.
Van de Vlaamse auteur Erik Vlaminck verscheen vorig jaar zomer de roman Brandlucht. Vlaminck laat op zijn geheel eigen wijze de verschillende stemmen klinken in deze roman over de banden van het bloed en het verleden. De vader en moeder van Elly vertellen hun verhaal, Elly zelf, en tot slot Linda. Ieder van hen kijkt anders naar de gebeurtenissen, en toch hebben ze allemaal gelijk.

Meer informatie over de 10 Books from Holland and Flanders vindt u op deze site.