donderdag 31 mei 2018
Hans Dekkers genomineerd voor de Halewijnprijs 2018!

woensdag 16 mei 2018
Fernando Aramburu wint literatuurprijs Premio Strega Europeo 2018

woensdag 4 april 2018
Vaderland van Fernando Aramburu in de Bestseller60!

maandag 19 maart 2018
Zomeraanbieding 2018

vrijdag 2 maart 2018
Veel persaandacht voor Vaderland van Fernando Aramburu

donderdag 1 maart 2018
Lees nu alvast een fragmant uit Vaderland van Fernando Aramburu

dinsdag 20 februari 2018
Het leven in tijden van vrede op longlist van Europese Literatuurprijs

vrijdag 16 februari 2018
De winter voorbij van Isabel Allende op nummer 1 in de Bestseller60!

Presentatie Armada 'Letter & Ziel'
donderdag 29 maart 2012

Het literaire tijdschrift Armada brengt speciaal voor april, Maand van de Filosofie, een themanummer uit dat geheel focust op het thema van dit jaar: de ziel.

Letter & Ziel - Een literair-filosofische verkenning is samengesteld door gastredactrice Joke J. Hermsen en wordt op 10 april feestelijk gepresenteerd in Spui25.

De 66ste aflevering van Armada focust op datgene wat zowel het meest onzichtbare als het sterkst betwijfelde aspect van de mens vormt: de ziel.

Na eeuwenlang door de wetenschap als een onzinnig en vooral ‘bijgelovig’ concept terzijde te zijn geschoven, is de ziel nu bezig aan een bescheiden comeback. In de literatuur is van de grote filosofische schroom voor het woord ‘ziel’ nauwelijks sprake geweest, getuige deze Armada, waarin vanuit een breed literair-filosofisch perspectief wordt gepoogd de ziel te vangen in proza en poëzie, en in essays over de ziel in de wereldliteratuur, van Meister Eckhart en Robert Musil tot Vasalis en Jung.
Geïllustreerd door Jaap de Jonge en met bijdragen van onder anderen Roel Bentz van den Berg, Désanne van Brederode, Rudi te Velde, Maaike Meijer, Henk van der Waal, Astrid Lampe, Piet Gerbrandy, Kristien Hemmerechts, Stine Jensen, Paul van Tongeren en Christine Otten.

Presentatie

Het nummer wordt feestelijk gepresenteerd op dinsdag 10 april om 20.00 uur in academisch-cultureel centrum Spui25 in Amsterdam. Er worden lezingen gegeven door Joke J. Hermsen, Roel Bentz van den Berg, Christine Otten, Henk van der Waal en Rudi te Velde. De toegang is gratis, u dient zich wel aan te melden via de website van Spui25.

Deze avond wordt mede mogelijk gemaakt door de AUV, het alumninetwerk van de Universiteit van Amsterdam.