zoek op deze website

Nieuws     

maandag 19 maart 2018
Zomeraanbieding 2018

vrijdag 2 maart 2018
Veel persaandacht voor Vaderland van Fernando Aramburu

donderdag 1 maart 2018
Lees nu alvast een fragmant uit Vaderland van Fernando Aramburu

dinsdag 20 februari 2018
Het leven in tijden van vrede op longlist van Europese Literatuurprijs!

vrijdag 16 februari 2018
De winter voorbij van Isabel Allende op nummer 1 in de Bestseller60!

maandag 5 februari 2018
De nieuwe roman van Isabel Allende is nu te koop!

vrijdag 26 januari 2018
Nieuwe literatuurprijs vernoemd naar Sybren Polet

donderdag 11 januari 2018
De Grote Elena Ferrante Avond op 6 maart!

woensdag 27 december 2017
De cowboykampioen van Aura Xilonen genomineerd voor Libris Mooiste Boekomslag 2017

dinsdag 7 november 2017
Nieuwe roman van Isabel Allende!

Meer nieuws... -->

Presentatie Armada 'Letter & Ziel'
donderdag 29 maart 2012

Het literaire tijdschrift Armada brengt speciaal voor april, Maand van de Filosofie, een themanummer uit dat geheel focust op het thema van dit jaar: de ziel.

Letter & Ziel - Een literair-filosofische verkenning is samengesteld door gastredactrice Joke J. Hermsen en wordt op 10 april feestelijk gepresenteerd in Spui25.

De 66ste aflevering van Armada focust op datgene wat zowel het meest onzichtbare als het sterkst betwijfelde aspect van de mens vormt: de ziel.

Na eeuwenlang door de wetenschap als een onzinnig en vooral ‘bijgelovig’ concept terzijde te zijn geschoven, is de ziel nu bezig aan een bescheiden comeback. In de literatuur is van de grote filosofische schroom voor het woord ‘ziel’ nauwelijks sprake geweest, getuige deze Armada, waarin vanuit een breed literair-filosofisch perspectief wordt gepoogd de ziel te vangen in proza en poëzie, en in essays over de ziel in de wereldliteratuur, van Meister Eckhart en Robert Musil tot Vasalis en Jung.
Geïllustreerd door Jaap de Jonge en met bijdragen van onder anderen Roel Bentz van den Berg, Désanne van Brederode, Rudi te Velde, Maaike Meijer, Henk van der Waal, Astrid Lampe, Piet Gerbrandy, Kristien Hemmerechts, Stine Jensen, Paul van Tongeren en Christine Otten.

Presentatie

Het nummer wordt feestelijk gepresenteerd op dinsdag 10 april om 20.00 uur in academisch-cultureel centrum Spui25 in Amsterdam. Er worden lezingen gegeven door Joke J. Hermsen, Roel Bentz van den Berg, Christine Otten, Henk van der Waal en Rudi te Velde. De toegang is gratis, u dient zich wel aan te melden via de website van Spui25.

Deze avond wordt mede mogelijk gemaakt door de AUV, het alumninetwerk van de Universiteit van Amsterdam.


Uitgeverij Wereldbibliotheek
Johannes Vermeerstraat 63, 1071 DN Amsterdam
Tel: 020 570 61 00  -  Fax:   -  E-mail: info@wereldbibliotheek.nl (boekhandelsbestellingen svp niet naar info maar naar verkoop@wereldbibliotheek.nl)