donderdag 11 januari 2018
De Grote Elena Ferrante Avond op 6 maart!

woensdag 27 december 2017
De cowboykampioen van Aura Xilonen genomineerd voor Libris Mooiste Boekomslag 2017

dinsdag 7 november 2017
Nieuwe roman van Isabel Allende!

dinsdag 31 oktober 2017
Voorjaarsaanbieding 2018 online!

maandag 9 oktober 2017
Elke Veldkamp te gast bij VPRO Boeken

maandag 2 oktober 2017
Wie vlucht en wie blijft van Elena Ferrante nu Ä15,00

woensdag 13 september 2017
De waren van DaniŽl Rovers op Shortlist ECI Literatuurprijs!

maandag 11 september 2017
Prachtige recensie in VPRO Gids over Het leven in tijden van vrede van Francesco Pecoraro

woensdag 23 augustus 2017
Hoera! Wie vlucht en wie blijft van Ferrante nu ook in Bestseller60!

woensdag 9 augustus 2017
Ode aan Pleidooi voor de rechten van de vrouw van Mary Wollstonecraft op 7 september in Spui25

Op zoek naar Marleen
dinsdag 31 januari 2012

Ken of ben jij Marleen? Op Facebook verloten we drie exemplaren van Marleen, de debuutroman van Guus Meijer die op 30 januari is verschenen. Dus heet jij Marleen? Ga dan snel naar onze Facebookpagina!

Op Facebook staat het omslag van de roman Marleen. Heet jij Marleen? Tag jezelf dan in het omslag, en wie weet krijg jij het boek na 15 februari thuisgestuurd. Lukt het je niet om het omslag te taggen? Word dan eerst fan van onze pagina.

Marleen is mooi, kunstzinnig, begaafd en een geboren twijfelaar. Na haar afstuderen weet ze niet wat ze wil met haar leven en haar relatie, en wil dat zo lang mogelijk volhouden. Pieter is, vindt hijzelf, uit heel ander hout gesneden. Hij zet de boel graag op scherp en verliest daarbij de grenzen nogal eens uit het oog, maar kent ook zijn beperkingen en geeft niet gauw op. Zij vindt dat je moet kiezen tussen gevoel en verstand, hij vraagt zich af of je die twee wel tegen elkaar moet opzetten.
Marleen en Pieter vormen een stel.

Op lichte toon vertelt Guus Meijer het verloop van de verhouding van Pieter en Marleen. Ze zijn allebei van goede wil en hebben het beste met elkaar voor, maar kunnen zichzelf niet veranderen. Dat leidt tot keuzen die ze eigenlijk geen van beiden willen maken, maar die ook weer niet zo onherroepelijk zijn dat ze niet zouden kunnen worden teruggedraaid. Volgens Pieter dan.

Wil jij Marleen winnen, ga dan snel naar onze Facebookpagina!