donderdag 31 mei 2018
Hans Dekkers genomineerd voor de Halewijnprijs 2018!

woensdag 16 mei 2018
Fernando Aramburu wint literatuurprijs Premio Strega Europeo 2018

woensdag 4 april 2018
Vaderland van Fernando Aramburu in de Bestseller60!

maandag 19 maart 2018
Zomeraanbieding 2018

vrijdag 2 maart 2018
Veel persaandacht voor Vaderland van Fernando Aramburu

donderdag 1 maart 2018
Lees nu alvast een fragmant uit Vaderland van Fernando Aramburu

dinsdag 20 februari 2018
Het leven in tijden van vrede op longlist van Europese Literatuurprijs

vrijdag 16 februari 2018
De winter voorbij van Isabel Allende op nummer 1 in de Bestseller60!

Toneelgroep Amsterdam speelt 4 keer Jon Fosse's Nooit van elkaar
vrijdag 7 oktober 2011

De Noorse Jon Fosse (1959) schrijft romans en theaterstukken. Verschillende van zijn toneelstukken (Winter, Een zomerdag en Naam) zijn de laatste jaren met groot succes bij publiek en pers in Nederland opgevoerd. Vorig seizoen speelde Toneelgroep Amsterdam Nooit van elkaar en van 12 tot 15 oktober staan ze weer op de planken met dit stuk!

De Noorse schrijver Jon Fosse (1959) is al een gevierd prozaschrijver als hij zich in 1994 met Nooit van elkaar profileert als theaterauteur. Inmiddels is Fosse onderscheiden met de prestigieuze Ibsen-prijs voor theater en behoort hij tot de grootste hedendaagse toneelschrijvers. De teksten van Fosse zijn als muziekpartituren waarin hij een evenwicht zoekt tussen klank, stilte en herhaling.

Nooit van elkaar
Een vrouw (Chris Nietvelt) wacht op de thuiskomst van haar geliefde (Gijs Scholten van Aschat). Ze stelt zich zijn samenzijn met een jongere vrouw (Hélène Devos) voor, zijn terugkeer, hun gesprekken… Haar liefde wordt overschaduwd door redeloze verlatingsangst. Scènes van hunkering en afwijzing wisselen elkaar af. Werkelijkheid, herinnering en droom lopen naadloos in elkaar over en maken eenzaamheid, angsten en diepste verlangens voelbaar.

'Fosse heeft Van Hove tot fraaie versobering geïnspireerd. En een prachtig acterende Chris Nietvelt draagt daartoe een van haar fraaiste rollen bij.' NRC Handelsblad

Nooit van elkaar
Toneelgroep Amsterdam
12 t/m 15 oktober, Stadsschouwburg Amsterdam

Voor meer informatie: Toneelgroep Amsterdam
Bekijk de trailer op YouTube.