donderdag 31 mei 2018
Hans Dekkers genomineerd voor de Halewijnprijs 2018!

woensdag 16 mei 2018
Fernando Aramburu wint literatuurprijs Premio Strega Europeo 2018

woensdag 4 april 2018
Vaderland van Fernando Aramburu in de Bestseller60!

maandag 19 maart 2018
Zomeraanbieding 2018

vrijdag 2 maart 2018
Veel persaandacht voor Vaderland van Fernando Aramburu

donderdag 1 maart 2018
Lees nu alvast een fragmant uit Vaderland van Fernando Aramburu

dinsdag 20 februari 2018
Het leven in tijden van vrede op longlist van Europese Literatuurprijs

vrijdag 16 februari 2018
De winter voorbij van Isabel Allende op nummer 1 in de Bestseller60!

Presentatie van De Boekenbusiness van André Schiffrin
dinsdag 27 september 2011

Maandag 26 september werd De Boekenbusiness van André Schiffrin groots gepresenteerd in de bibliotheek van het Nederlands Letterenfonds in Amsterdam. Ter ere van het verschijnen van de Nederlandse vertaling van zijn boek was André Schiffrin zelf ook aanwezig, en hield hij een speech over zijn boek en de huidige ontwikkelingen in het boekenvak.

In De Boekenbusiness laat André Schiffrin zien hoe uitgeven en de boekencultuur sinds de jaren tachtig radicaal zijn veranderd, en hij toont aan waarom uitgeven om direct financieel gewin niet alleen commercieel kortzichtig is, maar ook desastreuze gevolgen heeft voor de cultuur.

Na de speech van Schiffrin kwam Laurens van Krevelen aan het woord, oud-uitgever van Meulenhoff en schrijver van het nawoord van De Boekenbusiness. Vervolgens werd een pittige discussie gevoerd tussen Adriaan van der Weel (Universiteit Leiden), Joost Nijsen (Podium), Pieter Steinz (NRC Handelsblad), Arno Koek (Boekhandel Blokker) en Joop Boezeman (AW Bruna), onder de ferme leiding van Xandra Schutte (De Groene Amsterdammer). Het geheel werd feestelijk afgesloten met een borrel.

Boekblad was erbij! Foto's van de presentatie zijn te vinden op www.boekblad.nl.

De presentatie van het boek werd mede mogelijk gemaakt door de GAU.