donderdag 31 mei 2018
Hans Dekkers genomineerd voor de Halewijnprijs 2018!

woensdag 16 mei 2018
Fernando Aramburu wint literatuurprijs Premio Strega Europeo 2018

woensdag 4 april 2018
Vaderland van Fernando Aramburu in de Bestseller60!

maandag 19 maart 2018
Zomeraanbieding 2018

vrijdag 2 maart 2018
Veel persaandacht voor Vaderland van Fernando Aramburu

donderdag 1 maart 2018
Lees nu alvast een fragmant uit Vaderland van Fernando Aramburu

dinsdag 20 februari 2018
Het leven in tijden van vrede op longlist van Europese Literatuurprijs

vrijdag 16 februari 2018
De winter voorbij van Isabel Allende op nummer 1 in de Bestseller60!

Annemarie Estor en Lies Van Gasse laten van zich horen op ZuiderZinnen
vrijdag 16 september 2011

Op zondag 18 september dragen dichters/ kunstenaars Annemarie Estor en Lies Van Gasse voor uit hun werk, op het festival ZuiderZinnen te Antwerpen. Het thema van dit jaar is 'vreemdgaan'. Met dit thema wil de organisatie de aandacht richten op het reizende, onrustige hart van zoveel auteurs.

Passend binnen deze gedachte zal Annemarie Estor voordragen uit haar zinnelijke bundel Vuurdoorn me (2010), die begin dit jaar werd bekroond met de Herman de Coninckprijs voor het beste debuut. Ook zal zij een voorproefje geven van De oksels van de bok, dat begin 2012 verschijnt. Een rauw en intiem dichtwerk dat het verhaal vertelt van een gruwelijke, bovenaardse maar tegelijk dierlijke liefde.

Lies Van Gasse gaat in haar werk op zoek naar de juiste afstand tussen oog en vel, pen en huid, taal en zelf. Zij schrijft nieuwe mystieke verzen, duistere sprookjes, noodzakelijke gedichten, met zwaarte als terugkerend thema. Lies Van Gasse leest voor uit Hetzelfde gedicht steeds weer (2008) en Brak de waterdrager (2011).

Voor tijden en locaties: ZuiderZinnen.org

Lies Van Gasse en Annemarie Estor werken ook samen in het project Hauser. Te volgen op www.hausersgrens.blogspot.com.