donderdag 31 mei 2018
Hans Dekkers genomineerd voor de Halewijnprijs 2018!

woensdag 16 mei 2018
Fernando Aramburu wint literatuurprijs Premio Strega Europeo 2018

woensdag 4 april 2018
Vaderland van Fernando Aramburu in de Bestseller60!

maandag 19 maart 2018
Zomeraanbieding 2018

vrijdag 2 maart 2018
Veel persaandacht voor Vaderland van Fernando Aramburu

donderdag 1 maart 2018
Lees nu alvast een fragmant uit Vaderland van Fernando Aramburu

dinsdag 20 februari 2018
Het leven in tijden van vrede op longlist van Europese Literatuurprijs

vrijdag 16 februari 2018
De winter voorbij van Isabel Allende op nummer 1 in de Bestseller60!

Liesbeth Lagemaat en Lies Van Gasse treden op bij Perdu
maandag 7 maart 2011

Vrijdag 11 maart 2011 zijn Liesbeth Lagemaat en Lies Van Gasse te bewonderen in Perdu tijdens Een avond vol grotesken. De avond begint om 20.30uur, de zaal is open vanaf 20.00uur.

De wereld is vreemd, niet te vertrouwen en steeds in verandering. Deze zienswijze is misschien wel de enige karakterisering waaronder het fenomeen van de groteske kan worden gevat. Baudelaire dichtte het groteske een primitieve en creatieve kracht toe, Bakthin zag in de groteske de ontwrichtende werking van de volkse lach en Rodenko was van mening dat de grotesken van Van Ostaijens behoorden tot zijn betere werk en een zeldzaam voorbeeld van vernieuwing vormden in het gezapige poŽzielandschap van die tijd. Wat is de groteske? Is het een genre? Of een poŽtische uiting van een grotesk gevoel? En wat is dan een grotesk gevoel? Hoe ziet een moderne groteske eruit?

Bernhard Christiansen, Lies Van Gasse, Micha Hamel en Liesbeth Lagemaat gaan de confrontatie aan en geven ieder op eigen wijze in woord, in beeld of in muziek invulling aan Een avond vol grotesken.

Locatie: Perdu, Kloveniersburgwal 86 te Amsterdam.
Entree: 7 euro / 5 euro (studenten of vriendenpas).